WIJK AAN ZEE – Tot en met 17 december is de expo Dorpelingen iedere zaterdag te bezichtigen van 13:00- 17:00 in het Badgastenkerkje. Fotograaf Hans de Bruijn is dan aanwezig in het Badgastenkerkje en het door Roetz uitgegeven Dorpelingenboek met alle foto’s van de tentoonstelling is (zo lang de voorraad strekt) te koop a 30 euro. Bezoek ook café de Zon aan de Voorstraat, waar het completerende deel van de dorpeling-portretten is te zien.

Muziekvideo “Dorpelingen”!

De muziekvideo “Dorpelingen!” die bij de opening van de expositie voor het eerst werd getoond, is hierboven te zien. Het zijn diepzinnige quotes van fotograaf Hans de Bruijn over magie van menselijk contact in een fotomoment. De quotes worden uitgesproken door Volker Hinten op muziek van Ab Winkel en JP van der Meij, met zang van Mariëtte van Soest, produktie muziek en video: Badgastenkerkje.

“Ik vind rimpelingen heel mooi en aantrekkelijk
Die moet ik naar voren halen
Ik ben benieuwd of je jezelf herkent
Want het is mijn keuze wat ik laat zien
Sta je toe dat je er op staat zoals het is
Er zijn maar weinig mensen die lachen
We zijn het kennelijk niet gewend om dat veel te doen
Soms in een moment denk ik: daar heb ik je, daar zie ik je
Je moet er zijn, ont moeting
Dan is het portret goed
Vaak zie ik herkenning
Alsof ik bij je naar binnen kijk… kleine dingen
Soms denk ik is het niet te donker
Maar kijk eens naar Rembrandt
Hoeveel donkerder het kan
En hoe fascinerend mooi dat is”.

Hans de Bruijn