WIJK AAN ZEE – De foto-expositie “Dorpelingen”! met in totaal 70 portretten van Wijk aan Zeeërs wordt zaterdag 19 november geopend in het Badgastenkerkje van 16:00-18:00 uur. Het completerende deel is vanaf 17:00 te zien in café de Zon.

Hans de Bruijn: “Nu ik na lange tijd weer in Wijk aan Zee woon heb ik het plan opgepakt, een serie fotoportretten te maken over inwoners uit Wijk aan Zee. Allen “Dorpelingen”, ofwel inwoners van een klein dorp! De expositie brengt mensen tezamen zonder allerlei afscheidingen. Het is een heel gemêleerde dwarsdoorsnede van de Wijk aan Zeese bevolking”.

Fotostudio in Jozeboko

Fijn dat u er went

Fotograaf Hans de Bruijn: “Na een gesprek met Cees Hamers, werd ik door hem uitgenodigd om in Jozeboko een tijdelijke studio in te richten waar ik de verschillende mensen naartoe kon halen om te portretteren.

In het begin ging ik er vanuit dat een serie van 40 portretten wel mooi zou zijn, maar gaandeweg de ontmoetingen, kwamen er meer namen voorbij van mensen uit ons dorp. Uiteindelijk zijn het er 70 geworden!

Tijdens de opening zaterdag wordt de muziekvideo gespeeld die speciaal gemaakt is t.g.v. “Dorpelingen”. Het zijn diepzinnige quotes van fotograaf Hans de Bruijn over magie van menselijk contact in een fotomoment. De quotes worden uitsproken door Volker op muziek van Ab en JP, met zang van Mariëtte

Naast de expositie zal er ook een fotoboek gemaakt worden.
Het fotoboek dat in een bescheiden oplage gedrukt wordt zal op 19 november bij de opening van de expositie verkrijgbaar zijn voor de prijs van 30 euro

Als uitgangspunt heb ik genomen dat men hier in het dorp woont. Dus niet alleen mensen die hier geboren zijn. Nee, ook wanneer je hier misschien maar net woont. En niet alleen maar man of vrouw. Maar ook jong en oud, vader en zoon, echtparen. Bijna uit iedere straat is er wel iemand die in de studio langs is geweest.

Hé, dat is toch die van…

Wijk aan Zee

Wellicht hoor je bij het zien van de foto’s opmerkingen als: Hé, dat is toch die van….. of, ja joh, die woont naast …..en zal de geportretteerde later op straat “gezien” worden. Maar veel gezichten zul je direct herkennen!

Voor mij was het maken van de foto’s en het ontvangen van de mensen een feest. Het waren voor mij zo gezegd allemaal mooie “ontmoetingen”! Niet alleen de korte gesprekken die ik met ze had, maar zeker ook de vastgelegde momenten waar je naar kijkt.

Ontmoetingen die ik door middel van een expositie en fotoboek met alle Wijk aan Zeers wil delen.

Hopelijk tot dan!

Groet, Hans de Bruijn.