Zie je dat deze rivier, dit beekje, je toespreekt, het vertelt je iets over beweging. Het is levenskracht gereflecteerd door het water, en terwijl het langs je heen stroomt vertelt het water ook over waarheid. Je wordt omgeven door waarheid. Je bent omgeven door je leermeesters, ja de docenten zijn in de natuur, in de bomen, in het gras dat teder beweegt in de wind.

Zie je dat beweging iets heel anders is dan activiteit ?

Zie je dat beweging iets heel anders is dan activiteit? Als je rondloopt in een driftige haast, dingen overhoop gaat halen, als je aan het ploeteren bent, geneigd bent tot commanderen, aan te spannen, als met je voeten loopt te stampen, dan is dat activiteit.

Zie je, beweging is heel anders. Beweging is meer een actie die komt vanuit het hart en de ziel van je lichaam. Beweging gaat moeiteloos. Het beweegt de wereld in als een expressie van kracht.

Wind waait door het gras over de bosweide

Een windmolen draait als de wind waait- Wijk aan Zeeërs zingen ‘Hamelen’

Meer over dit liedje

Aanverwante artikelen op deze website:

Disclaimer