WIJK AAN ZEE – Op zondag 26 juni komt Menno Twisk van het Strandvondstenmuseum in Castricum naar het Badgastenkerkje. Hij neemt allerlei op het strand aangespoelde spullen mee, met zijn vertelkunst brengt hij deze spullen met allerlei historische verhalen van Kennemerland tot leven en zingt tussendoor gezellige liedjes muzikaal begeleid door zijn akoestische gitaar.

Reserveren Menno Twisk Badgastenkerkje 26 juni 2022

Badgastenkerkje Julianaweg 75 Wijk aan Zee
Menno Twisk, strandvondsten, schelpenvissen, streekverhalen 12:00-13:30
Gezellige middag voor jong & oud

Een echte schelpenvisserskar is te bezichtigen in de tuin van het Badgastenkerkje
Entree: geen verplichting wel vrijheid om bijdrage terug te geven
Deur open, koffie thee, vanaf 11:30

Schelpenvisserslied

Het Schelpenvisserlied bewerking van liedje van Trio Bier gezongen en gespeeld door Menno Twisk en JP van der Meij opname: Badgastenkerkje.

Schelpenvisserij

Eén van de onderwerpen waarover Menno kan en zal gaan vertellen is de schelpenvisserij zoals die vroeger in Wijk aan Zee en Castricum plaatvond. Menno heeft met een groepje kundige liefhebbers uit de regio zelfs een replica gebouwd van een schelpenkar zoals die hier vroeger beladen met schelpen van de kust richting de kalkovens reden. Na deze middag zal ook iedereen precies weten wat het verschil is tussen strandjutten en strandvonderij.

Lied ‘Bakkum aan Zee’ Menno Twisk

Liedje van Trio Bier uitgevoerd door Menno Twisk en JP van der Meij

Bouw replica schelpenkar