Bom
Bim

In de Tweede Wereldoorlog was er 1.000 (dui-zend!) keer bom-alarm bij Hoogovens. (en jij maakt je bezorgd of de fabriek nu wel zal blijven ?) Wellicht was het één van deze vliegtuig-bommen -bedoeld voor de fabriek- die het Badgastenkerkje raakte. Hoe dan ook, het explosief weigerde, de bom ramde met zijn gewicht een gat in de de voorgevel van het kerkje, waardoor de schade beperkt en te repareren was. Als je er op let kun je de energie van deze ‘blindganger’ in het kerkje misschien voelen terwijl deze door de jaren heen geleidelijk vrijkomt. Energie waarmee je kunt slopen en bouwen, buitensluiten en includeren.

Rectificatie: oorlogsschade wordt niet in oorspronkelijke staat teruggebracht

Het gat komt niet terug

Het gerucht gaat in Wijk aan Zee dat het hierboven genoemde bomgat in de voorgevel van het kerkje in de oorspronkelijke staat zou worden teruggebracht, in samenwerking met stichting Behoud de Oorlog. Dit is allemaal NIET WAAR! Wij zien daar geen gat in. Ook is kunstenaar Eric Coolen NIET GEVRAAGD om het bomgat levensecht op de muur te schilderen. Wat een onzin zeg!

Belletje laten rinkelen

Meditatie geeft je gevoeligheid. Een diep gevoel dat je bij de wereld hoort. Wij horen wezenlijk bij het bestaan. We zijn er het hart van. In stilte luisteren naar klankschalen is mediteren. Mediteren kan soms na veel tijd en soms ook bij een ‘beginner’ leiden tot de ervaring van meditatie. Meditatie kan een belletje laten rinkelen. Hét belletje.

Het houdt niet op bij jou, je familie, je partners in crime, je landgenoten

Meditatie geeft je gevoeligheid en wanneer je gevoeliger wordt, wordt het leven wijdser. Het is geen kleine vijver het wordt een oceaan. Het houdt niet op bij jou en je familie, niet bij jou en je team, je bendeleden, je landgenoten, het stopt niet bij ‘jouw soort mensen’. Het is helemaal niet begrensd. Dit hele leven wordt jouw familie en alleen als het hele bestaan je familie is heb je geleefd, heb je geweten wat leven is.

“Geen mens is een eiland. We zijn op miljoenen manieren met elkaar verbonden. En als ons hart niet vol liefde is voor het geheel wordt ons leven in dezelfde mate beperkt.” (R)

Liedje “Bim bam” – André van Duin

Waar is de klok van het Badgastenkerkje, heb je een tip?

De klok in het torentje van de Badgastenkerk werd begin jaren 1970 weggegeven door de toen kersverse kerkeigenaar aannemer/strandexploitant Ber van der Meij die de klok schonk aan de plaatselijke instelling Juttersoord. Recente pogingen om de klok terug te vinden zijn tot nu toe niet succesvol. Heb je een tip? Of ken je iemand die misschien iets weet? : Contact Badgastenkerkje

En oja, een klokkenluider die is er al.

x JP