Dirigent Gordon Jenkins naar zijn orkestleden: “Bladzijde 17 en 18 als een geheel… Hou me goed in de gaten, want onze vriend hier kan soms midden in het couplet uit het tempo lopen. En we willen niet achterop raken”.
Zanger Harry Nilsson: “Hoe bedoel je?”
Gordon Jenkins: “Je weet wel wat ik bedoel pipo. Daar gaan we”.
Harry Nilsson begint het lied met gekke schelle stem: “As I approach…. ehm sorry”.
Hilariteit, gelach en gejoel in het orkest
Gordon Jenkins: “Is er misschien een bariton in de zaal?”
Ha ha ha.

Intro met vioolmuziek..

This is all I ask is een liedje van Gordon Jenkins uit 1958 dat door talloze mensen is gezongen o.a. Frank Sinatra, Tony Bennet en Josh Groban, Andy Williams, George Benson. Harry Nilsson zong het nummer in 1973 live met een orkest o.l.v. de man die het liedje schreef en die tevens optrad als arrangeur en dirigent: Gordon Jenkins.

This Is All I Ask (vertaling Engels –> NL)

Terwijl ik de bloei van mijn leven nader, merk ik dat ik de tijd van mijn leven heb.
Op mijn gemak leren te genieten, van de simpele genoegens, dus geef ik graag toe: dit is alles wat ik vraag, dit is alles wat ik nodig heb.
Mooie meid, loop een beetje langzamer als je langs me loopt. Ondergaande zon, blijf wat langer hangen bij de eenzame zee. En kinderen waar dan ook, als je op boeven gaat schieten, schiet dan maar op mij.
Breng me naar dat vreemde betoverde land, dat volwassenen maar zelden begrijpen. Dralende regenbogen, laat een beetje van je kleur achter om in mijn hart te houden. Sterren aan de hemel, laat mijn wens uitkomen voordat de nacht voorbij is en laat er muziek klinken, zolang er maar een liedje is om te zingen.
En ik zal jonger blijven, dan de lente.

Na de laatste klank van het nummer een paar seconden stilte…. ….

Gordon Jenkins: “Ja, Harry, goed.”

Bericht bekijken

Harry Nilsson en Gordon Jenkins tijdens de opname van This Is All I Ask

A Little Touch of Schmilsson In The Night

In maart 1973, een paar dagen nadat Nilsson and Gordon Jekins het album A Little Touch of Schmilsson in The Night hadden opgenomen in de  CTS studio Wembley London, werd er een concert met dezelfde naam gegeven met een live-orkest voor een BBC televisie special. Het concert is in 1 take opgenomen in het BBC Television Theatre met Nilsson zittend midden in het orkest in plaats van in een aparte geluidsdichte zangcabine. De tv uitzending van de special was in de herfst van dat jaar en ging gelijk op met de release van het album.

Aanverwante artikelen op deze website