Hai, wij zijn die oude kwetsbare rimpelrakkers. Ouderdom is geen excuus om niet moedig te zijn. Ouderdom kan je gevoel voor humor vergroten en je bent nooit te oud om iets te leren. Maar er zijn grenzen, genoeg is genoeg.

Ik heb liever dat ik gezond ben en mezelf kan aankleden, maar als ik gevoerd moet worden dan ben ik liever dood. Ik ga liever pleiten dan in mijn broek te blijven schijten. Ik ben liever dood, ik ben nog liever dood, ik ben nog liever dood, dan een plasgoot, ik ben liever dood, ik ben liever dood, ik zeg dood, dan een plasgoot. Oh, ik ben liever heengegaan dan door te gaan. En als Hij me op de allerlaatste dag bij de hand pakt, dan begrijp ik dat wel want het is beter zo.

Zang: Harry Nilsson met de senioren van het
Stepney & Pinner Choir, in Londen.
Akkordeon: Henry Krein, ritme sectie: The Henry Krein Quartet plus
Klaus Voormann op bas, producer en de pianist met de anjer in de video: Richard Perry

I’d rather be dead

I’d rather be dead, I’d rather be dead
I’d rather be dead than wet my bed
I’d rather be dead, I’d rather be dead
I said dead than wet my bed


Oh, I’d rather be gone,
Than carry on
I’d rather go away
Than feel this way
Oh, I’d rather be there
Where you haven’t got a care
And you’re better off dead
Though it doesn’t seem fair
Oh, I’d rather be dead


I’d rather be dead
I’d rather be dead than wet than wet my bed
I’d rather be dead, I’d rather be dead
I’d rather be dead than wet than wet my bed


I’d rather keep my health, and dress myself
But you’re better off dead than sitting on a shelf
I’ll tie my tie ’till the day I die
But if I have to be fed then I’d rather be dead
And when he takes my hand on the very last day
I will understand because it’s better that way


Oh! It’s nice to be alive
When the dream comes true
You’ll be better off dead
It could happen to you


Oh! I’d rather be dead
I’d rather be dead
I’d rather be dead than wet my bed
I’d rather be dead, I’d rather be dead
I’d rather be dead than wet than wet my bed
(Alright! Give yourselves a big hand!)

Aanverwante artikelen op deze website