Bron: Buro Knipoog & Glimlach – Wellicht is het je opgevallen dat deskundigen bezorgd zijn. 98% van alle deskundigen wereldwijd is zeer bezorgd. Ernstig verontrust. Hoe deskundiger zij zijn, des te meer zorgen zij zich maken. Deskundigen zijn de oorzaak van de problemen die zij pogen op te lossen. Iedere oplossing vormt tien nieuwe problemen. Experts waarschuwen want ze zijn de hele tijd beducht, bevreesd en bezorgd. Laten we het zo zeggen: heb je er ooit eentje gezien die het niet is?

Deskundigen waarschuwen

Het woord des-kundig begint hetzelfde als de woorden: des-oriëntatie, des-onheils, desillusie, des-tructief, des-potisch, Des O’Connor en des-informatie. Dit is allemaal wel of geen toeval, al is dat misschien niet wetenschappelijk te bewijzen.

Iedereen die goed bij zijn hoofd is, loopt in therapie, slikt pillen en is bezorgd

‘Vertrouw me, ik ben ingenieur!’

Deskundigen die zich zorgen maken zijn hot. Ook ándere deskundigen die zich zorgen maken over de gevolgen die mensen kunnen oplopen bij het dagelijks aanhoren van bezorgde deskundigen. Hoe meer je naar deskundigen luistert des te groter de kans dat jij ook begint met je zorgen te maken. (on)deskundige gedachten zijn besmettelijk.

Doe effe gewoon, niet-piekeren is een disorder

Kom op zeg, doe effe gewoon, gebruik je verstand, niet-piekeren is een disorder. Onbezorgd zijn is niet van deze tijd.

Krijg je weleens het idee dat zorgen maken een teken is van sociaal gedrag? Van beschaving ? Van kennis? Dat zorgen maken de verstandige keuze is? Dat klopt! Iedereen die wel-opgeleid en goed bij zijn hoofd is, die loopt toch in therapie, neemt medicijnen of is op zijn minst behoorlijk bezorgd.
Is het je daarbij misschien ook al eens opgevallen dat een ezel, ja zelfs een ezel, zich geen zorgen maakt?

Is het je misschien opgevallen dat zelfs een ezel zich geen zorgen maakt?

Beren op de weg

Liedje van de Haarlemse groep Pastinaak & de Vergeten Groenten dat zij een paar jaar terug opnamen in het Badgastenkerkje Wijk aan Zee.