Bron: BURO KNIPOOG & GLIMLACH – De conclusies en aanbevelingen in het rapport ‘Hinder kan Minder’ van het AIR.i.v.m. i.v.m. stankoverlast rond Tata Steel, zijn in de IJmond ingeslagen als een stinkbom. “Dit rapport zet alles wat we tot nu toe dachten over de oorzaak van milieuhinder op zijn kop, we zijn altijd maar klakkeloos uitgegaan van Tata als bron van klachten,” Twittert milieugereputeerde Jeroen Olthof. Een woordvoerder van Tata zegt: “Wat binnen ons bedrijf al jaren gedacht wordt maar wat we nooit hardop mochten zeggen is nu keihard aangetoond door het AIR.i.v.m. Nee Tata heeft geen bemoeienis gehad met het rapport, tenminste, niet dat ik weet.”

500 milieu-klachten onder de loep genomen

Voor het onderzoek zijn 500 individuele milieu-klachten over geurhinder stuk voor stuk onder de loep genomen. In alle 500 onderzochte klachten over stank blijkt onomstotelijk dat de hinder is begonnen bij (citaat blz 33): “die eeuwig zeikende en klagende kut burgers”.

Stank an sich geeft geen hinder

Klip en klaar is gebleken dat stank an sich geen hinder geeft, bijvoorbeeld wanneer de stank richting zee waait, of wanneer mensen op vakantie zijn, bij reukverlies na een griep, of wanneer je juist je Tatabonus ontvangen hebt. In al die gevallen hoor je niemand klagen. Overlast ontstaat dus echt bij de mensen die zich eraan storen zelf.

Zowel de overheid als het staalbedrijf voorzien een voorspoedige daling van het aantal klachten en – wat belangrijker is: ‘mooie cijfers en statistieken’. Gereputeerde Olthof: We gaan op korte termijn maatregelen nemen, minder toestaan, strenger controleren, een campagne om mensen te leren geen klachten in te dienen,’ niet klagen doe je voor elkaar’. Doen waar de overheid goed en snel in is: letten op de kleintjes, aanpakken van burgers. Alleen samen houden we de beerput dicht, eh open, eeh open én dicht!

Reageren op dit bericht? Dat kan, stuur een briefkaart naar:
Buro Knipoog & Glimlach
Postbus 23
Velsen-Nerd

The Air That I Breathe – Albert Hammond live

Albert Hammond zingt zijn nummer The Air That I Breathe.

Aanverwante artikelen op deze website

Disclaimer