Bron: Buro Knipoog & Glimlach – Wellicht is het je opgevallen dat deskundigen bezorgd zijn. 98% van alle deskundigen wereldwijd is zeer bezorgd. Ernstig verontrust. Hoe deskundiger zij zijn, des te meer zorgen zij zich maken. Experts waarschuwen want ze zijn de hele tijd beducht, bevreesd en bezorgd. Laten we het zo zeggen: heb je er ooit eentje gezien die het niet is?

Je bent gewaarschuwd voor

Co2, Cholesterol, stikstof, het gat in de ozonlaag, vitaminen, mineralen, micronutriënten, de boer, autonomie, kleinschaligheid op grote schaal, het onbekende , zelf onderzoek doen, ‘anders’-denken, anders-denkende denkenden, anders denkende Artificiële Intelligentie, criminele weldoeners, weldoende criminelen, water teveel, water tekort, poolshift, teken, koud douchen..

..het weer, onkruid, polarisatie, voice-cloning, Frans Bauer, te veel informatie, te weinig informatie, dubieuze petten, jouw meest intieme data gaat naar de hoogste bieder, de man met de baard in de grot, de dansleraar, de tandarts-Joaquim José da Silva Xavier, gezonde mensen, de zon, wietolie, zout, borstvoeding, vrede en in het algemeen voor andere mensen.

Wist je dat..

Het woord des-kundig begint hetzelfde als de woorden: des-oriëntatie, des-onheils, desillusie, des-tructief, des-potisch, desperaat, Des O’Connor en des-informatie. Dit is allemaal wel of geen toeval

Iedereen die goed bij zijn hoofd is, loopt in therapie, slikt pillen en is bezorgd

‘Vertrouw me, ik ben ingenieur!’

Deskundigen die zich zorgen maken zijn hot. Ook ándere deskundigen die zich zorgen maken over de gevolgen die mensen kunnen oplopen bij het dagelijks aanhoren van bezorgde deskundigen. Hoe meer je naar deskundigen luistert des te groter de kans dat jij ook begint met je zorgen te maken. (on)deskundige gedachten zijn besmettelijk.

Doe effe gewoon, niet-piekeren is een disorder

Kom op zeg, doe effe gewoon, gebruik je verstand, niet-piekeren is een disorder. Onbezorgd zijn is niet van deze tijd.

Krijg je weleens het idee dat zorgen maken een teken is van sociaal gedrag? Van beschaving ? Van vooruitgang en van kennis? Dat zorgen maken de verstandige keuze is? Dat klopt! Iedereen die wel-opgeleid en goed bij zijn hoofd is, die loopt toch in therapie, neemt hoofd-medicijnen of is op zijn minst behoorlijk bezorgd.
Is het je daarbij misschien ook al eens opgevallen dat een ezel, ja zelfs een ezel, zich geen zorgen maakt?

Is het je misschien opgevallen dat zelfs een ezel zich geen zorgen maakt?

Beren op de weg

Liedje van de Haarlemse groep Pastinaak & de Vergeten Groenten dat zij een paar jaar terug opnamen in het Badgastenkerkje Wijk aan Zee.