WIJK AAN ZEE – Als je het schelpenpad langs het Badgastenkerkje oploopt, en bij de vijver rechtsaf gaat, een stukje licht stijgend verder wandelt tot een zandige vijfsprong (of zijn het er 6?) dan zie je daar een holle eik. In deze holte lag een boek. Mensen brengen soms een boek naar de kringloop, ze geven het aan de buurtbieb of: ze leggen het liefdevol te vondeling in een holle boom..

Iemand heeft het boek zien liggen, heeft het opgepakt en begint er in te bladeren en leest een stukje, niet aan het begin, ergens midden in het boek:

~ Het leven is een mysterie en het is niet altijd mogelijk om een verklaring te vinden voor wat er met je gebeurt en waarom het met je gebeurt. Om te beginnen: hoezo en waarom ben je op de wereld? Daar is geen antwoord op. En waarom komt er ineens liefde in je op zonder je van te voren even een berichtje te sturen? Daar is geen rationeel antwoord op. Waarom vind je een roos mooi? Je kunt het niet uitleggen. Denk je dat alle mensen om je heen begrijpen waarom ze hier zijn? 

Misty Roses ~ Jacques Kloes en JP van der Meij

Liedje van Tim Hardin gezongen door Jacques Kloes, met muziek gespeeld doorJP van der Meij, opgenomen in het Badgastenkerkje, Verscheen op het album A Tribute To Tim Hardin uitgegeven door Henk Tijbosch in 2000 en op de CD Loeking voor Kloes uitgegeven door de Vrijstaat Roetz in 2019.

Aanverwante artikelen op deze website