De wetenschapper kan jou niet helpen, de wetenschappelijke mens die gewoon gestudeerd heeft en probeert rationeel naar de wereld te kijken, die theorieën kan raadplegen, die een scriptie heeft geschreven, die is niet in staat om een antwoord te bieden op de uiteindelijke vraag van het leven van:

Waarom ben je nou eigenlijk bestuurskunde gaan studeren? Waarom val je nu eigenlijk op je man? Waarom heb je hier eigenlijk zin in? Waarom ga je nou naar je ouders? Wat bezielt je in vredesnaam om te leven zoals je leeft?

Daar is de wetenschapper niet toe in staat, om die vraag te beantwoorden. Daar moet je poëzie of religie voor hebben. Dus dat is een markering van wat wetenschap niet vermag. De wetenschap kan zelfs niet uitleggen waarom jij geïnteresseerd bent in wetenschap. [1]

“De zwaartekracht is er niet verantwoordelijk voor dat jij verliefd wordt”. Albert Einstein

I can’t explain – The WHO

Disclaimer