WIJK AAN ZEE – Inwoners en uitwoners van het zeedorp brengen liedjes tot leven uit de tv-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer. Vincent Bijlo en Mariska Reijmerink zingen in de studio van het Badgastenkerkje Het Prinsenlied.

Prinsenlied

Tekst: Harrie Geelen, componist: Joop Stokkermans.
Zang: MariskaVincent, instrumenten: Jan Paul

In dit verhaal wordt de buitenwereld omgewisseld met de binnenwereld

In het avontuurlijke verhaal wordt de buitenwereld om gewisseld met de binnenwereld want de Hamelaars zitten plotseling opgesloten in een kijkdoos met een dor landschap en de normale wereld is daarbuiten. Totdat Aernout en Hildebrandt ontdekken dat Gruizel Gruis dit geflikt heeft in opdracht van Guurt van Grasp die ontmaskerd wordt als de Rauwe Raaier. Maar de Hamelaars komen er weer uit en kunnen verder naar een volgend avontuur.

Vincent Bijlo en Mariska Reijmerink

Vincent Bijlo op de pipowagen in Wijk aan Zee

Sinds het liefdesstel eens een weekend logeerde in de Pipowagen van SaWaZ (Stichting Actief Wijk aan Zee) die geparkeerd stond op het veldje bij de Badgastenkerk en JP de ontbijtjes serveerde ontstond een vriendschap die (on)regelmatig ook kan uitmonden in samen muziek maken.

Het Prinsenlied zit in aflevering 7 van Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen meneer? via Nederland 1 uitgezonden op 25 november 1972. Oorspronkelijk wordt het Prinsenlied gezongen door Rob de Nijs, Marnix Kappers, Wim van der Grijn en het kinderkoor Henk van der Velde.

Aanverwante artikelen op deze website: