WIJK AAN ZEE – Op zondag 23 juli 2023 speelt in het Badgastenkerkje de man die ook wel ‘het best bewaarde muzikale geheim van Volendam’ wordt genoemd: zanger/gitarist Specs Hildebrand, muzikaal aangevuld door Steef Reilingh op gitaar, lapsteel en mandoline. 2 veteranen die vakmanschap aan gevoel koppelen en die er nog steeds in slagen het publiek mee te nemen met eerlijke muziek, zowel eigen werk als covers – geworteld in Americana, blues en Ierse muziek – en mooie anekdotes.

Reserveren Specs Hildebrand & Steef Reilingh Americana, blues, Ierse muziek en mooie anekdotes zondag 23 juli 15:00

Specs Hildebrand & Steef Reilingh akoestisch concert
zondag 23 juli, 15:00, Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Deur open, koffie, thee en versnapering: 14:30
Entree: vrije bijdrage na het concert

Specs Hildebrand met de Wijk aan Zeese dorpskrant

Specs Hildebrand

Tot op heden maakte Specs Hildebrand (1950), het best bewaarde muzikale geheim van Volendam, 15 albums. Dat deed hij solo, met zijn eigen Living Room Band en – eenmalig – met de jugband ‘Ugly Duckling.

In 1975 verscheen zijn eerste soloalbum, ‘File Under Popular’, geheel gevuld met nummers van het duo Ton de Zeeuw en Jip Golsteijn.

Vanaf 1984, na 3 albums met Golsteijn/De Zeeuw- songs, zouden Hildebrand en Golsteijn gezamenlijk de teksten, de muziek én de productie van zijn albums voor hun rekening nemen.

Na het overlijden van Golsteijn bracht Specs als eerbetoon aan zijn vriend in 2006 ‘A Wink At The Moon’ uit.

In 2011 verscheen ‘Outsider’, zijn meest persoonlijke werk tot dan, waarop hij bewees ook in z’n eentje songs te kunnen schrijven

Een van de nummers op dat album, ‘Follyville’, vervulde een belangrijke rol in een aflevering van de VPRO-documentaireserie ‘De Hokjesman’.

In 2014 stond Specs Hildebrand centraal in een aflevering van Pioniers van de Nederpop, een documentaireserie waarin sportjournalist, tafelheer en (vooral) muziekliefhebber Johan Derksen op zoek ging naar zijn vaderlandse muziekhelden.

Na het verschijnen ‘Well Kept Secrets’ (2015) bleef Hildebrand stug doorgaan met het schrijven van liedjes. Met als resultaat ‘Holding My Own(2018), alweer zijn vijftiende plaat.

Number Eleven’, een track van dit album, werd onlangs gebruikt in de aflevering van ‘Andere Tijden Sport’ over de Ajax-voetballer Piet Keizer.

Maar ook zijn solide live-reputatie blijkt niet aan slijtage onderhevig. Regelmatig speelt Specs nog steeds zalen plat. Dat doet hij met een mix van songs uit het recente en verre verle­den, zowel covers als eigen werk, maar altijd geworteld in de Americana, folk, blues en Ierse muziek.

Enige jaren geleden trad, tot groot genoegen van Specs, gitarist Steef Reilingh toe tot zijn band. Steef speelde vroeger in populaire groepen als Left Side, Kaas en Art Rose en is niet alleen een begenadigd gitarist maar kan ook prima uit de voeten op de lapsteel en de ukelele. De ideale kompaan voor Specs.

Specs Hildebrand & Steef Reilingh zijn 2 veteranen die vakmanschap aan gevoel koppelen en die er nog steeds in slagen het publiek te boeien met eerlijke muziek, zowel eigen werk als covers – geworteld in Americana, blues en Ierse muziek – en mooie anekdotes.

Ab Winkel interviewt Specs Hildebrand in 2018 voor zijn eerste optreden in Wijk aan Zee

I survived – Specs Hildebrand en Piet Veerman

May the best be yet to come – Specs Hildebrand in het Badgastenkerkje 2018