Meditatie geeft je gevoeligheid. Een diep gevoel dat je bij de wereld hoort. Wij horen wezenlijk bij het bestaan. We zijn er het hart van.

In stilte luisteren naar klankschalen is mediteren. Mediteren kan soms na veel tijd en soms ook bij een ‘beginner’ leiden tot de ervaring van meditatie. Meditatie kan een belletje laten rinkelen. Hét belletje.

“Bim bam” – André van Duin

Het houdt niet op bij jou, bij je familie, bij je vrienden, je team, of bij je landgenoten

Meditatie geeft je gevoeligheid en wanneer je gevoeliger wordt, wordt het leven wijdser. Het is geen kleine vijver het wordt een oceaan. Het houdt niet op bij jou en je familie, je vrienden, niet bij jou en je team, je partners in crime, je landgenoten, het stopt niet bij ‘ons soort mensen’ of bij mensen die ‘ook zo denken’, het is helemaal niet begrensd. Dit hele leven wordt jouw familie en alleen als het hele bestaan je familie is heb je geleefd, heb je geweten wat leven is.

Walls

Liedje van Tom Petty gespeeld door Tom Petty & the Heartbreakers.

“All around your island, there’s a barricade, it keeps out the danger, it holds in the pain. Sometimes you’re happy, sometimes you cry, half of me is ocean, half of me is sky… but you got a heart so big, it could crush this town, and I can’t hold out forever, even walls fall down… and some things are over, some things go on, and part of me you carry, part of me is gone”.

T.P.

“De mate waarin je hart niet vol liefde is voor het geheel is de mate waarin je beperkt wordt.”

Aanverwante artikelen op deze website: