WIJK AAN ZEE – Gisteren was ik op een boekpresentatie en daar kwam iemand naar me toe met een spontane mededeling: “hee, ik heb gehoord dat jullie van die klankschaalconcerten geven, ik ga daar niet naartoe hoor, da’s niks voor mij, ik ben niet zo zweverig, ik ben denk ik gewoon te nuchter.”

Bij enige navraag bleek deze persoon noch informatie noch ervaringen te hebben met klankschalen, enkel een intuïtieve afkeer. En omdat intuïtie nu juist door ‘nuchtere’ mensen  gezien wordt als irrationeel, ongefundeerd en zweverig kwam ik op het idee: een gongconcert voor (te) nuchtere mensen. Dit gongconcert zal plaatsvinden tijdens het Jutterspad festival in Wijk aan Zee op zondag 2 juli 2023 locatie: Badgastenkerkje. Er zal dan aan de deur niet gecontroleerd worden op nuchterheid, het feit dat je er bent zegt genoeg. :-)

Ik legde degene die mij had aangesproken voor: “weet je, jij bent nu zeg maar oud en wijs genoeg en als je met al je levenservaring een kans zou willen hebben om iets nieuws, iets compleet nieuws te beleven, dan ben je van harte welkom bij de klankschalen.”

Mediteren is: met ontspannen, milde, wijdse aandacht kijken naar alles wat zich hier nu aandient, de werkelijkheid, vóór zij benoemd, gekleurd, beoordeeld, geïnterpreteerd is.  

Het zou je zomaar kunnen verrassen

Groet, JP

Disclaimer