Er is stress, er is ellende, er is van alles en nog wat en dat heeft een beschadigende werking op ons lichaam. Maar wat kunnen we er aan doen? Dat is vreselijk simpel en heel goedkoop en heel effectief. Dat is namelijk mediteren. En dat hoeft niet perse in een moeilijke lotushouding met een wierookstokje. Nee, mediteren is in het hier en nu, heel even, niet denken, zorgen aan de kant. In stilte luisteren naar klankschalen. Pffffffff...

En op het moment dat je in die rustige toestand bent en dat hoeft maar een kwartiertje tot twintig minuten te zijn dan verandert de doorbloeding in je hersenen totaal: afname van tijdsbewustzijn, stress, ego en zorgen, toename van wellbeing, herstel en positiviteit. Oók voor degene die enkel voor waar aanneemt als het ook op een scan te zien is, dat is het. Vooral: je kunt het gewoon ervaren.

Meditatie is geen oefening in ‘iets’ of ‘niets’ doen maar in het niet-doen. Uiteraard is dit alles niet corticaal (verstandelijk) te verwoorden, het wordt pas ‘begrepen’ als je erdoor ‘gegrepen’ wordt.