Yvon leest op mijn verzoek nog eens (voor de camera) de overweging die zij ook las als afsluiting van de laatste yoga-sessie die zij gaf in het Badgastenkerkje. Dank je wel Yvon.

“De kracht van het nieuwe leven begint te kloppen in een ogenschijnlijk rottend zaadje in de grond. Het gaat hierbij om het opbouwen van vertrouwen dat inspiratie vanzelf komt. Als iets uit het niets. En dat dit op den duur ook vanzelf vorm aan zal nemen. Het vraagt je te accepteren dat het leven een volkomen autonoom proces is dat door ons heen komt en dat wij alleen maar op de voet kunnen volgen.”

Iets uit niets

Een uitvinding is: vanuit niets iets maken.

Kunst is iets maken vanuit niets en het dan verkopen – Frank Zappa

God schiep de wereld vanuit het niets, en zolang wij niets zijn kan hij iets van ons maken – Martin Luther

En dan heb je iets

That’s when you got something, yeah – Jerry Lee Lewis in zijn door David Williams geschreven wereldhit Whole Lotta Shaking going on.

Opzettelijk of toevallig

– “Iets uit niets” –
maker onbekend

Een uitvinding is volgens Wikipedia: een ontdekking van een idee, product, materiaal, methode of proces, opzettelijk of toevallig.

The hard-swallow built in to science is the business about the big bang… This is the notion that the universe, for no reason, sprang from nothing in a single instant… Notice that this is the limit test for credulity… it’s the limit case for likelyhood – Terence Mc Kenna
(het besef dat het heelal zonder doel of reden in een oogwenk is ontstaan, vanuit het niets, is de ultieme beproeving van goedgelovigheid en waarschijnlijkheid)

Aanverwante artikelen op deze website