Alles wat je met liefde doet, helpt om je energie te laten stromen. Iedere aanleiding is er geschikt voor en elk object is er goed voor. Het is net als water dat naar beneden stroomt, water dat het zeeniveau zoekt, ongeacht waar de zee is blijft het in beweging. Energie zoekt de sfeer van liefde waar die ook mag zijn, het blijft in beweging.

Stap 1

Neem met grote liefde en betrokkenheid een steen in je hand.
Sluit je ogen en voel enorme liefde voor de steen. Dankbaarheid dat die bestaat.
Dankbaarheid dat de steen jouw liefde accepteert. Opeens zul je een bewegen van energie ervaren.

Stap 2

Langzamerhand hoef je geen object meer te hebben. Alleen al bij de gedachte dat je van iemand houdt, zal de energie gaan stromen. Liefde is stromen en telkens wanneer we ijskoud zijn komt dat omdat we niet liefhebben.
Liefde is warmte en als die warmte er is kun je niet ijskoud zijn. Als er geen liefde is is alles koud. Dan glijd je af tot onder het nulpunt. Een van de belangrijke dingen om te onthouden is dus: liefde is warmte.

Vrijkomen

Met haat is het ook zo. Onverschilligheid is koud. Dus zelfs als je haatgevoelens hebt, begint energie soms weer te stromen. Natuurlijk is dat stromen destructief. Bij woede gaat energie ook stromen, daarom voelen mensen zich achteraf in zekere zin goed: er is iets vrijgekomen.

Het is erg destructief. Als het door liefde was vrijgekomen, had het creatief, opbouwend kunnen zijn, maar het is beter dan wanneer het niet vrijkomt. Als je onverschillig bent, stroomt je energie niet. Dus alles wat jou laat ontdooien en jou doet verwarmen is goed. De eerste keus moet altijd liefde zijn. Als dat niet kan is woede de tweede keus. En dit zijn de enige twee keuzes, de derde is: geen keus.

Stromen

Daar zitten mensen al. Daarom zie je zoveel levenloze mensen, wandelende schimmen… Alleen zogenaamd zijn ze nog in leven, omdat ze onverschillig zijn, sufgepikt, koud, onbewogen.

Overal is energie. Het is in materie, het is in ons lichaam en tussen mensen. Alhoewel we het niet kunnen zien; vaak kunnen we het voelen. Als een soort dialoog van duwen en aantrekken zenden en ontvangen we en hebben we interactie met onze omgeving door middel van vibraties. Onze binnenwereld is als een energiebron met verschillende frequenties en wat wij voelen en denken heeft een energetische invloed op onze omgeving.

Als je eenmaal gaat stromen… door het te ervaren heb je een heel fundamentele wet ontdekt. Het is niet je eigen energie stimuleren, het is jouw betrokkenheid bij de andere persoon.

Alles

Alles wat je met liefde doet, helpt om je energie te laten stromen. Iedere aanleiding is er geschikt voor en elk iets of iemand is er goed voor.

With My Own Bare Hands – Ween live

Poëtisch liedje van Aaron Freeman en Mickey Melchiondo van de groep Ween over wat je toch allemaal niet kunt doen met je blote handen.

Aanverwante artikelen op deze website:

Disclaimer