Bron: Buro Knipoog & Glimach. IJMUIDEN – Een wandeling over een fabrieksterrein is één ding, maar wat als je er meerdere dagen moet zien te overleven? Of tot je pensioen? Dat is de insteek van de excursie op zaterdag 13 augustus bij Tatasteel

De excursie is bedoeld voor mensen die willen leren hoe je in de niet-natuur kunt overleven. Op deze zaterdag leert de omgevingsmanager (soort boswachter die nog aan het leren is) de deelnemers hoe je dit het best aanpakt. Waar vind je ongefrituurde lucht, water of eten? Waarom zijn er overal onbewaakte spoorwegovergangen? Hoe vind je de weg tussen ovens, kolenbergen en fabriekshallen? Hoe ga je de mist in en hoe kom je eruit? Hoe ga je om met voortdurende gehuil van sirenes? Hoe blijf je- als je dat al was- in zo’n omgeving geestelijk gezond?

Navigeren: ’s nachts op de lichtjes, overdag op de luchtjes

De omgevingsmanager leert hoe je je beschermen kunt met de materialen die in de niet-natuur aanwezig zijn. Verder legt hij uit hoe je kunt oriënteren en navigeren -’s nachts op de lichtjes en overdag op de luchtjes- veilig en vlug terug naar de normale wereld.

Wie meegaat op de excursie: trek schoenen aan die tegen een stootje kunnen, de organisatie zorgt dat je een rode overall krijgt, deze dient ter bescherming van je kleren en tegelijk als schutkleur om niet op te vallen en draag altijd een helm, een mondkapje, werkhandschoenen, je anti-depressiva, jodiumpillen en donorcodicil.

Haal eerst je Tatanus-prik

Reserveren is verplicht. Tatanus-vaccinatie is verplicht. Alles op de tata-site is verplicht. De excursie duurt van 10.00 tot 12.00 uur en het vertrekpunt is het Dudokhuis / Wenckebachstraat 1, 1951 JZ, Velsen- Nerd. Reserveren/aanmelden: stuur een briefkaart met je naam en adres naar postbus 123 Velsen- Nerd.

Disclaimer