BRON: Buro Knipoog & Glimlach WIJK AAN ZEE- Aart Hiemstra, in 2006 met een applausmeting verkozen tot burgemeester van Wijk aan Zee brengt deze week zijn boek ‘Aart van het beestje’ uit. Het is het eerste boek van de geliefde burgervader van wie niemand precies weet of hij nu wel of niet écht in functie is, of ooit geweest is, maar die zijn taak vervult met zoveel verve dat dit naar alle waarschijnlijkheid iedereen een biet zal wezen.

Hiemstra bij huldiging schaakkampioen Carlsen

In het boek, gebaseerd op zijn dagboekaantekeningen, doet Hiemstra een boekje open over de bestuurs- en de cultuurs-cultuur in Wijk aan Zee. Hij gaat geen onderwerp uit de weg. Soms noemt hij – voor de duidelijkheid, personen met hun dorpse bijnaam.

Dorpsvlag van Wijk aan Zee

Openhartig en toegenegen

Hij schrijft openhartig en toegenegen over de manieren waarop Wijk aan Zeeërs samen oplossingen zoeken en mooie dingen organiseren en dat iedere activiteit of het nu een vergadering is, een feest, een protestbijeenkomst, een concert, Bokkentocht, kooravond of sportevenement, gelijkaardig bezegeld wordt: met een stevige borrel. Het boek is tot stand gekomen met hulp van de brouwerij.

Steviger

Hiemstra, – zelf de nuchterheid zelve: “Maar, vergis je niet, de mensen hier zijn niet dom, ze weten dat alcohol verbroedert omdat het een gemeenschappelijke vijand is. Drank verzwakt én versterkt het karakter, het eigene en het glas. Dus, tja, hoe vaker wij samenkomen en hoe meer wij borrelen, hoe steviger wij als cultuurdorp op eigen benen komen te staan”.

Het boek Aart van het Beestje bestellen

I never drink behind the bar – Mick Moloney

Liedje in 1882  geschreven door de Iers-Amerikaanse acteur, zanger, danser, toneelschrijver, tekstschrijver en theatermaker Edward Harrigan, hieronder te beluisteren in de uitvoering van Mick Moloney.

Disclaimer