Bron: Buro Knipoog & Glimlach – We zijn ons bewust van onze verantwoording om – voor nu en voor onze kinderen- te zorgen dat de natuur het niet voor het zeggen krijgt. Dat doen we graag samen met vrijwillig omwonenden die groen staal een warm hart toedragen. We zijn trots op de bijzondere natuur op het fabrieksterrein van Tatasteel. Er is veel bijzondere natuur rond de fabrieken, hierdoor dreigen bijzondere soorten minder zeldzaam en dus minder bijzonder te worden.

28 mei natuurwegwerkdag bij Tata steel

Wanneer we iets vernielen dat door de mens gemaakt is dan noemen we het vandalisme. Wanneer we iets vernielen dat door de natuur is gemaakt noemen we het vooruitgang.

Daarom is er op 28 mei weer een natuurwegwerkdag bij Tatasteel. Vrijwilligers gaan aan de slag om opkomende planten weg te werken. Onder het motto: “Haal uit de natuur wat er in zit”, trekken we het groen uit de grond, zo voorkomen we dat zeldzame planten (te) algemeen worden.

Bedreigde soorten hebben helaas onze bedreigende activiteiten nog steeds hard nodig. Op eigen kracht redden zij het niet om zeldzaam en bedreigd te zijn en dat ook te blijven. Als wij niet ingrijpen groeit de boel in no-time dicht en wordt alles helemaal groen en zuiver. Voor iedere vrijwilliger is er een kopje koffie en een flesje Roundup Energy.

Ben je vrijwillig omwonende van Tata steel? ben je 18 jaar of ouder en heb je affiniteit met roet, glinster en kale plekken? Dan ben je van harte welkom op de Natuurwegwerkdag. Gedesinteresseerden kunnen zich tot 20 mei opgeven via: natuurwegwerkdag@natatatuur.nl

Het harde werk bij de natuurwegwerkdag vorig jaar leverde zichtbaar resultaat op: een groot stuk duinvallei is volledig vrijgemaakt van struiken en bomen. Straks zoemen hier i.p.v. de bijen rijen transformatoren. Krijgt u ondanks al onze inspanningen toch hinder van het gezoem van bijen? Meld dit dan bij de omgevingsdienst. Zo maken we samen de omgeving een stukje groener, maar niet té.

Disclaimer