Zo’n lijstje met voor- en nadelen en argumenten, maak jij dat ook af en toe wel eens? Allerlei punten en redenen verzamelen om te komen tot de meest verstandige beslissing? Maar ook met al die goede argumenten blijf je oplettend. Je buik en je hart vertellen je iets anders.

En dat blijft knagen, in die mate dat je ’s nachts wakker wordt van dat gevoel. Ondanks dat lijstje. En dat diepere weten krijgt de overhand. Je moet wel stoppen en ernaar luisteren. Intuïtie praat niet met argumenten, maar in symbolen, gebeurtenissen, toevalligheden, je wéét het gewoon…

Instinct->Intellect->Intuïtie

Intuïtie leidt je naar jezelf. Intuïtie is de hoogste sport van de ladder van bewustzijn. Je kan het in drie treden verdelen:

De onderste en de eerste is het instinct; de middelste is het intellect; en de derde, de bovenste is intuïtie. Alle drie hebben het woordje ‘in’ in zich, dat is veelzeggend. Het betekent dat deze kwaliteiten ons ingeboren zijn. Je kunt ze niet kopen of leren. Je kunt ze op geen enkele manier doen groeien met hulp van buitenaf. Luisteren naar je eigen hart, je intuïtie is je ultieme leraar. Dat wat wij intuïtie noemen is je ziel. Die kun je vertrouwen.

Aanverwante artikelen op deze website: