WIJK AAN ZEE – Op veler verzoek is er op zaterdag 23 september een binnen-editie van de muzikale wandeling door Wijk aan Zee met zingende gids Mariëtte van Soest en Ab Winkel. De locatie is het Badgastenkerkje. Mariëtte: “Dan laten we met videobeelden erbij zien wat we doen, zodat ook mensen die de steile trap naar de bunkers niet kunnen beklimmen toch deze rondleiding kunnen beleven”. Voor deze mensen, en zeker ook voor iedereen die de karakteristieke en gevarieerde dorpsliedjes (nog) eens rustig wil beluisteren is dit een mooie en gezellige gelegenheid.

Reserveren Muzikale Wijk aan Zee wandeling vanuit je stoel met zingende gids Mariëtte van Soest zaterdag 23 september 20:00

Live gezongen liedjes plus videobeelden

Tijdens dit evenement vertelt Mariëtte over de plekken in Wijk aan Zee die bezocht worden. Uiteraard zingt ze de liedjes uit de wandeling. Ze wordt op gitaar begeleid door Ab Winkel, die ook de componist is van veel van de liedjes. Het geheel wordt ondersteund door beeld dat is geschoten door Jan Paul van der Meij. ,,De beelden worden op een scherm geprojecteerd. Zo wordt de beleving zo compleet mogelijk”, aldus De Zingende Gids.

Wijk aan Zeese liedjes-cultuur

Dit jaar zijn er enkele mooie nieuwe liedjes toegevoegd. ,,We voelen dat het nog beter is geworden”, aldus zangeres/gids Mariëtte van Soest. Wijk aan Zee kent al enkele decennia lang een soort van liedjescultuur. De Zingende Gids brengt de verschillende facetten van het dorp Wijk aan Zee zingend onder de aandacht.

“Hartverwarmend om te horen”

Deelnemers aan de wandeling van het eerste jaar waren uitermate complimenteus en soms diep geroerd. ,,Het was hartverwarmend om te horen.” De Zingende Gids houdt met de wandeling een deel van het Wijk aan Zeese muziek-repertoire levend en zorgt ook voor uitbreiding van de liedjesschat. Zo zijn er dit jaar maar liefst drie nieuwe liedjes toegevoegd”

Om een indruk te geven en alvast een beetje in de stemming te komen hier enkele titels van liedjes die gezongen worden:


Dorptionale – Volkslied van Wijk aan Zee
Schelpenkind
Schoenmaker Frans – Ode al is het maar een kleine aan schoenmaker Heine
Blauwe Engel – Ode aan de Buurtzorg
Roet op me Toet – Over kamperen naast kolenbergen
Twee Stoute Kinderen – Het verhaal van Ralph en Ariane Belinfante
De Dorps Tam Tam
Bankje bij de Spar

Muzikale rondwandeling door Wijk aan Zee (binnen-editie)
Met Zingende Gids Mariëtte van Soest en Ab Winkel
Zaterdag 23 september 20:00
Entree: vrije donatie na de sensatie
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Deur open, koffie, thee en versnapering: 19:30
Zorg dat je rond 19:45 binnen bent!

Reserveren Muzikale Wijk aan Zee wandeling vanuit je stoel met zingende gids Mariëtte van Soest zaterdag 23 september 20:00