Linde Nijland en Bert Ridderbos spelen donderdag 12 oktober in Wijk aan Zee. Speciaal voor het Badgastenkerkje komt dit internationaal bekende folkduo een intiem concert geven. Folkmuziek uit Engeland, Amerika, Ierland, Schotland en ook liedjes in het Gronings.

Reserveren Linde Nijland en Bert Ridderbos folkmuziek uit Engeland, USA, Ierland, Schotland en in het Gronings donderdag 12 oktober 20:00

Bert en Linde toeren regelmatig in Engeland, waar tevens een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt. Onlangs kwam hun nieuwste album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’.

Linde Nijland wordt ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd (muziektijdschrift Heaven). Multi-instrumentalist Bert Ridderbos werd door het Britse toonaangevende tijdschrift fRoots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid. Hij begeleidt Linde al jaren veelzijdig op gitaren, banjo, cittern en accordeon en was in het verleden o.a. deel van de Groningstalige groep Törf.

“Holland’s sensational folk duo”

Cornwall Folk Festival over Linde Nijland en Bert Ridderbos

Linde Nijland in Wijk aan Zee

Linde trad al jong op met het zangduo Ygdrassil en later solo als singer songwriter, met haar kristalheldere stem en aansprekende eigen nummers, maar o.a. ook met een eerbetoon aan de Engelse folklegende Sandy Denny.

Samen maakten de twee muzikanten een avontuurlijke, muzikale reis per landrover van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan. In 2009 gaf Linde een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen. www.lindenijland.nl 

Linde Nijland en Bert Ridderbos, intiem concert Wijk aan Zee
Donderdag 12 oktober 2023
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Entree: vrije donatie na de sensatie
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!

Deur open vanaf 19:30, koffie, thee met versnapering\

Linde Nijland en Bert Ridderbos – Bright Eyes live

Linde Nijland en Bert Ridderbos – Ten Years bij Noardewyn live

Linde Nijland en Bert Ridderbos – Terug uit Bhutan (RTV Noord)

Linde Nijland en Bert Ridderbos – Traveller

Remix met extra instrumenten ingespeeld door JP van der Meij