12 oktober 2023 - 20:00
Wijk aan Zee
Reserveren kan hieronder. Linde Nijland en Bert Ridderbos spelen 12 oktober in Wijk aan Zee. Speciaal voor het Badgastenkerkje komt dit internationaal bekende folkduo een intiem concert geven. Folkmuziek uit Engeland, Amerika, Ierland, Schotland en ook liedjes in het Gronings. Bert en Linde toeren regelmatig in Engeland, waar tevens een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt. Onlangs kwam hun nieuwste album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’.
Linde Nijland wordt ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd (muziektijdschrift Heaven). Multi-instrumentalist Bert Ridderbos werd door het Britse toonaangevende tijdschrift fRoots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid. Hij begeleidt Linde al jaren veelzijdig op gitaren, banjo, cittern en accordeon en was in het verleden o.a. deel van de Groningstalige groep Törf. Linde trad al jong op met het zangduo Ygdrassil en later solo als singer songwriter, met haar kristalheldere stem en aansprekende eigen nummers, maar o.a. ook met een eerbetoon aan de Engelse folklegende Sandy Denny.
“Holland’s sensational folk duo”

Cornwall Folk Festival over Linde Nijland en Bert Ridderbos
Samen maakten de twee muzikanten een avontuurlijke, muzikale reis per landrover van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan. In 2009 gaf Linde een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen. www.lindenijland.nl Linde Nijland en Bert Ridderbos, Donderdag 12 oktober 2023, Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee, Entree: vrije donatie na de sensatie, Welkom vanaf 19:30, koffie, thee met versnapering, Zorg dat je rond19:45 lekker binnen bent!
   
Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.