Bron: Buro Knipoog & Glimlach – WIJK AAN ZEE – Een lang gekoesterde wens gaat in vervuiling, nog voor het zomerseizoen weer losbarst wordt de dorpsweide in de badplaats duurzaam vergroend met kunstgras. Weijcker Groen BV start begin maart met het voorbereidend werk zoals verwijderen en afvoeren van de oude grasmat en egaliseren van de ondergrond. De kosten worden voor een deel betaald uit parkeergelden die de wei genereert, stichting Behoud Dorpsweide draagt ook bij en als derde is er een gemeentelijke bijdrage uit het budget van Groenvisie 2020-2030.

Openbaar kunstgroen is van waarde voor ons allemaal

Philip van Oort van Stichting Behoud Dorpsweide: “Kunstgras heeft nog steeds het imago van nep en dat is het natuurlijk ook maar door de ontwikkeling van de laatste jaren is het heel realistisch. Het is mooi het blijft jarenlang goed en altijd groen ook bij extreme hitte en droogte. Openbaar kunstgroen is van waarde voor ons allemaal. De dorpsweide behoud haar groene uitstraling”.

Meer bio-diversiteit minder hooikoorts

Wethouder Wijk aan Zee Li Babal: “Samen gaan we voor het groen. Kunstgras vergroot de bio diversiteit want er is al veel echt gras dus nep voegt echt iets toe. We kiezen bovendien een bedreigde soort kunstgras bijvoorbeeld eentje die binnenkort uit productie wordt genomen. De GGD verwacht een flinke afname van hooikoorts-klachten in Wijk aan Zee, kunstgras is zuinig met water en het biedt ook meer veiligheid voor de paarden omdat er geen giftige planten meer groeien. We hebben de dorpswei ook voorgedragen bij de E.U. voor de status Onnatura 2000, dat wettelijk bescherming biedt aan nep-natuurgebieden en deze probeert te versterken door ze met elkaar te verbinden. De dorpswei Wijk aan Zee is een onmisbare schakel in een kunstgroen lint dat reikt tot aan Legoland”.

Dorp kiest kleur

Saskia van de Wei van Stichting Actief Wijk aan Zee: “Tenslotte is er nog de kwestie van welke tint groen gaan we kiezen? Hierover wordt volgende week een enquête gehouden waarin iedere inwoner van het dorp vanaf de leeftijd van 7 jaar kleur mag kiezen”.

De kleuren waaruit gekozen kan worden zijn:

1.Mosgroen
2. Bosgroen
3. Eeuwige Lente groen
4. Schaakmat (met groen schaakbord patroon)

Advertentie

LAAT JE NIETS AANPRATEN OOK DIT NIET

Aanverwante artikelen op deze website:

Disclaimer