Dit is een maand waarin naast bekende gezichten ook diverse nieuwe bezoekers de weg naar het kerkje vinden. Gezien de betrokkenheid en de talrijke interacties kun je in plaats van bezoekers eigenlijk beter spreken van deelnemers. De evenementjes in het Badgastenkerkje zijn zo kleinschalig en meestal zo interactief dat je gauw de sprong maakt van toeschouwer naar deelnemer.

Zo’n evenementje kun je vergelijken met een regenboog. Een regenboog bestaat bij de gratie van de combinatie; voldoende zonlicht, een bepaalde luchtvochtigheid én iemand op de juiste plek om het verschijnsel waar te nemen. Niets (be)staat op zichzelf.

En zo kan een evenementje tot bloei komen, bij de gratie van de combinatie van – in willekeurige volgorde- : een mooie artiest of spreker, een sfeervol gebouwtje en mooie aandachtige aanwezigen. Het beroert en ontroert om samen te beleven wanneer ‘het’ gebeurt, wanneer ‘het’ er is. Wat het ook is, of hoe je het ook wilt noemen.

Via deze getypte letters komt als het mag iets van deze dankbaarheid door.

Hartelijke groet, Jan Paul