WIJK AAN ZEE – De Vrijstaat Roetz brengt een plaat uit van de IJmondse muzikant Ab Winkel. Het album met de titel ‘Zwaaien’ bevat twaalf nieuw opgenomen liedjes. De LP verschijnt rond 1 oktober 2021. Ze wordt in beperkte oplage uitgebracht en is alleen bij voorintekening verkrijgbaar. Vanaf vandaag.

Tijdens zijn  (eerste) solo concert januari 2020 in een volle Badgastenkerk heeft Ab Winkel vele harten geraakt. https://www.j-p.nl/2019/10/ab-winkel-19-januari/ Veel van zijn liedjes gaan over een herkenbare plek, persoon of situatie in de IJmond.

Voorintekenaars krijgen naast het gesigneerde vinylalbum, ook het album op cd, met daarop extra bonustracks en een luxe inleghoes met informatie en songteksten. Dit pakket is vanaf vandaag in voorintekening verkrijgbaar, via: albumzwaaien@gmail.com. De kosten zijn 22,95 excl. verzendkosten. Op is op.

Vermeld bij uw deelname uw naam, adres en het aantal exemplaren dat u wilt bestellen. Wij houden u via de mail op de hoogte over de vervolgstappen.

Ab Winkel

Winkel is een bekende liedjesschrijver en muzikant in de IJmond. Hij speelde in tal van bandjes, zoals DreunBulte en Winkel, en werkte daarnaast mee aan diverse muziekprojecten. Zo initieerde hij samen met Jan-Paul van der Meij ‘Zo Klinkt Wijk aan Zee’, een cd met liedjes over het kustdorp. Zijn laatste album maakte hij onder de noemer Waz3 met Saskia Dommisse en Jan-Paul van der Meij.

‘Ik wil het publiek kennis laten maken met een kant van de muzikant Winkel die je niet zo vaak hoort’, legt Jacky de Vries uit van uitgeverij De Vrijstaat Roetz. ‘Vorig jaar gaf Ab een solovoorstelling in het badgastenkerkje, waarin hij alleen met een gitaar oude en nieuwe liedjes speelde. Dat was prachtig en dat bracht ons op het idee om deze plaat te maken. Ab is inmiddels zestig en heeft de leeftijd en de rijpheid om op zijn muziek en leven te reflecteren. Dat kan niet anders dan een prachtig document opleveren.’

De afgelopen maanden is Winkel op verzoek van Roetz aan de slag gegaan in zijn privestudio in Wijk aan Zee. Oude liedjes werden opnieuw opgenomen, nieuwe songs zijn geschreven. Allemaal met een minimale bezetting. Een selectie daarvan zal op het album terechtkomen.