WIJK AAN ZEE – Mogelijkheid om te luisteren naar klankschalen, handpan, chimes, rainstick en gong met musicus JP van der Meij. Duur: +/- 40 minuten.

Heb je belangstelling? Laat het even weten dan kijken we voor een datum.
Hartelijke groet, Jan Paul

Locatie: Julianaweg 75
1949AP Wijk aan Zee

Je kunt lekker op je eigen manier luisteren naar klankschalen.
Bij het luisteren naar klankschalen kun je een moment beleven waarin alle doelen even weg mogen vallen. Je betreedt een lege, vrije ruimte waarin je volkomen doelloos jezelf mag zijn.

Wanneer je regelmatig (dagelijks) eventjes ruimte geeft aan diepe meditatieve ontspanning is dat een zegen voor je gezondheid, levenskwaliteit, rust, herstel en zal na een tijdje ook je omgeving dit in positieve zin gaan opmerken. Het straalt uit, er gebeuren nieuwe dingen. “Een verademing”. 

Wat er tijdens het luisteren naar klankschalen heel makkelijk op kan komen is een meditatieve ruime vrije aandacht of zoals grondlegger van de psychologie Freud het noemde : een algemene aandachtigheid, die zich niet vernauwt tot een bepaald onderwerp van aandacht.

Op deze manier kun je de stilte toestaan om tot je te komen. In de zen traditie noemt men het boeddha natuur of zuivere geest. In een heel neutrale benaming zou je kunnen zeggen: verbindend vertrouwen of: licht.

“Alles wat er is in de hemel, op de aarde en onder de aarde is doordrongen van verbondenheid doordrenkt van verwantschap ” –Hildegard von Bingen (1098-1179)

Namasté (ik groet het licht in u)