WIJK AAN ZEE – Op zondag 22 augustus om 12:00 uur speelt de Beverwijkse bassist/gitarist/singer/songwriter Roland ´Lut´ Luttik zijn nieuwe solo-voorstelling: ‘Openbaringen’, over liedjes die hij terug vond en waarvan de betekenis hem nu pas duidelijk werd. In 2018 wist deze man met niet meer dan een gitaartje van de kofferbakmarkt – door vrienden ‘de 7 euro-gitaar’ genoemd- ons een voorstelling lang te boeien en te ontroeren met zijn liedjes en verhalen.


“Als ik in jouw ogen kijk vallen de wapens op de grond en kan ik jou pas echt omarmen”

Reserveren Lut Luttik voorstelling ‘Openbaringen’ zondag 22 augustus

‘De Ontmoeting’ is een liedje uit de voorstelling Openbaringen van Lut Luttik, opgenomen op 16 augustus 2021 in het Badgastenkerkje.

‘Het mooiste gaat nog komen’…

Voor rasmuzikant Roland ‘Lut’ Luttik stond het leven opeens stil toen alle gelegenheden tot optreden van de overheid moesten sluiten. Een geluk bij een ongeluk. Een goede gelegenheid om het begrip stilte nader te onderzoeken.

Vanuit de stilte kwamen de Openbaringen. Bestaande liedjes kregen een andere invalshoek. Schreeuwde hij voorheen van de daken ‘Ik ben God’, nu krijgt u de Openbaring dat God vrouwelijk is, en we leven in een Open-Baring. 

Waar kwamen alle verwarring, pijn en strijd vandaan en hoe krijg je dat weer in de stilte waar het vandaan kwam ?

Het lied ‘De Ontmoeting’ uit 2008 bleek een wegwijzer. Woord voor woord haalt hij het uit elkaar.

Onvermijdelijk waren de gebeurtenissen die plaats vonden, verteld in liedjes en verhalen. Alles precies op tijd, waarlijk Openbaringen.

Er wordt gesproken over de ‘Eindtijd’, na het beleven van Luttik’s Openbaringen leeft u in de ‘Begintijd’: ‘Het mooiste gaat nog komen’…

Openbaringen, Overpeinzingen, Over Pijn Zingen

Badgastenkerkje