Het Badgastenkerkje is één van de 15 locaties in Wijk aan Zee waar vanaf 1 december 2020 het Roetz Festival draait. Het werkt simpel. Bezoekers kopen een kaartje  via www.festival.kunsdt.nl en via diezelfde website kun je een wandeling maken door Wijk aan Zee.

Het enige dat je nodig hebt is een smartphone, waarmee je op de diverse locaties de acts kunt bekijken die op video zijn opgenomen. Het optreden dat te zien zal zijn ‘in’ het Badgastenkerkje wordt verzorgd door Arthur Ebeling en Peer Wassenaar!

Opname van het optreden van Arthur Ebeling en Peer Wassenaar in het Badgastenkerkje afgelopen zondag.

Het ‘Roetz Festival’ is vanaf december enkele maanden te bezoeken in Wijk aan Zee, zeker tot en met de lente. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.festival.kunsdt.nl. Als bezoeker mag je de prijs van het kaartje zelf bepalen. Het concept werd al eerder met succes beproefd in park Westerhout in Beverwijk waar afgelopen zomer een soortgelijk digitaal festival plaatshad. Dat smaakte naar meer, waarop software ontwikkelaar Jan van Kampen contact opnam met ‘Roetz’. Je hoeft zelf geen wizkid te zijn om het festival te bezoeken, benadrukt hij. Iedereen met een smartphone kan het ervaren.