Presentatie met Jorian Bakker. Aanvang 12:00 uur. Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee. Toegang: vrijwillige financiële bijdrage. Inloop vanaf 11.30.

Oud-Wijk aan Zeeër Jorian Bakker (28) vertelt over zijn ervaringen als teamlid van een expeditie met zes andere jonge alpinisten naar Oost-Kirgizië. In de afgelegen Djangart vallei, onderdeel van het Kokshaal Too massief, een uitloper van de Himalaya bereikten zij de top van een 5.000 meter hoge berg die niet eerder beklommen was

Jorian Bakker

Hoe doe je dat? Hoe vind je een onbeklommen berg? Wat moet je kunnen om op expeditie te gaan? Twee jaar trok de NKBV Expeditie Academie uit om hierop voor te bereiden. Jorian vertelt wat het betekent om zo lang naar een doel te werken, om als team door moeilijke tijden te gaan, om onbeklommen bergen te beklimmen en die een naam te mogen geven en wat het betekent om wekenlang in een tent te leven.