WIJK AAN ZEE -De nieuwe blazersgroep ‘Het Dorp’ geeft op 11 november om 11.30 een koffieconcert in het badgastenkerkje. De muziek wordt afgewisseld met Wijk aan Zeese verhalen en gedichten die  voor worden gelezen en -gedragen door in- en uitwoners van Wijk aan Zee. Het programma duurt tot 13:00.

Het werd stil in Wijk aan Zee toen dorpsfanfare Arion een paar jaar terug stopte. Na ruim 100 jaar  was geüniformeerd getoeter en getrommel misschien een beetje uit de belangstelling geraakt. Tegelijkertijd was het ook een gemis  bij  vrolijke en serieuze gelegenheden dat zoiets er helemaal niet meer kon zijn. Ook waren er muzikanten die het samenspelen misten.  De tijden zijn veranderd; kan het misschien allemaal wat laagdrempeliger?  Geïnspireerd door het informele karakter van het koor WazManK  waarin hij zingt kwam voormalig Arion-lid Klaas van Amersfoort op het idee om een blaaskapel te starten op een zelfde spontane,  interactieve manier. De korte verhalen die tijdens het concert verteld worden gaan ook over het muzikale heden en verleden van “Het Dorp” Wijk aan Zee.

Toegang: vrijwillige bijdrage
Tip: trek warme kleding aan.