WIJK AAN ZEE – Voor de Britse muziekomiek Stevie Riks produceerde muziek studio JP een nieuwe song. Performances and vocals by Mr Stevie Riks. Video Marcel Vossen. Song written by Paul Freid , arranged by JP van der Meij. Acoustic guitar: Paul Freid. Lead Guitar: Fred Westra. Bass: Wout Folmer. All other instruments and recording: JP van der Meij.

Onnavolgbare muzikant Stevie Riks vernieuwer nieuwe stijl

Traditionele vernieuwing in de popmuziek? Dat is zó ontzettend 1989… Alles is al gedaan! Terwijl oude nummers worden gestoken in nieuwe jasjes en media recyclen en terugblikken springt Stevie Riks behendig in de schrijnende leegte.

Met tegenwoordigheid van geest achterhaalt Riks historische hoogtepunten uit de rockgeschiedenis. De kameleon plus treedt in de voetsporen van de groten der aarde en loopt er vervolgens mee weg. Om hen te transporteren naar waar ze nog nooit geweest zijn.

En passant maakt het Britse genie korte metten met de doctrine dat artiesten alleen groot kunnen zijn door ‘iets uit niets’ te creëren.

Net als de natuur is muziek zonder evolutie ten dode opgeschreven. Verzamelboxen zijn muzikale doodskisten. Top 2000’s, en andere staaltjes van nostalgie doen tophits en toehoorders vervallen in grijze sleur. Als herkauwende melkkoeien in een kaalgevreten landschap

De Britse muziekkomiek tovert het oude credo ‘oude wijn in nieuwe zakken’ om tot ‘nieuwe wijn van oude zakken’.

Wie doet hem dat na?