WIJK AAN ZEE – Op maandag 1 januari vanaf 11:30 is er in het Badgastenkerkje gelegenheid om de beste wensen te ontvangen en uit te delen en een dampend biologisch theetje te drinken. Vandaag is er ook een een deskundige hand aanwezig die een oprecht schouderklopje heeft voor ieder die dit (weleens) wil meemaken en met de suggestie dat je deze ook kunt doorgeven. Na het schouderkloppen begint om 12:00 het Nieuwjaarsconcert 2024. Met klankschalen, belletjes, trommel en gongs luiden we het nieuwe jaar in.

Reserveren Nieuwjaarsconcert 2024 ‘Verversing, Vernieuwing en Puf’ maandag 1 januari 11:30 – 13:15

Elan, adem

Spiritualiteit wordt weleens omschreven als levens-elan, levens-bezieling en levenstransformatie, het centrale woord is: leven. Diverse culturen en geestelijke tradities brengen de levenskracht direct in verband met de levensadem, in het Grieks: pneuma geheten. Een fiets- of autoband wordt in Frankrijk nog steeds pneu genoemd. Een band die op spanning is gebracht, verliest langzamerhand zijn druk en loopt geleidelijk leeg.

Je hebt geluk als je zo’n bron weet te vinden, je bent gelukkig als je zo’n bron weet te zijn

Wat voor fietsbanden en autobanden geldt, geldt hier ook voor mensen en hun organisaties. Jouw innerlijke vitaliteit, je pneuma, moet gevoed blijven worden door bronnen van vitaliteit, van geestkracht. Die bronnen kun je bewust opzoeken. Je kunt je ermee verbinden en je kunt je erin oefenen om je open te stellen voor instromende pneuma. Dit nieuwjaarsconcert is een vriendelijke en eenvoudige manier om op adem te komen, om op adem te zijn. Je hebt geluk als je zo’n bron weet te vinden, je bent gelukkig als je zo’n bron weet te zijn.

Nieuwjaarsconcert 2024, maandag 1 januari
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee

11:30 -13:15
Entree: vrije donatie na de inflatie
Matten, dekentjes, kussens aanwezig
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel
Deur open 11:30 biologische thee en versnapering