WIJK AAN ZEE – Op dinsdag 26 december 2023 tweede kerstdag om 12:00 is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje met Georgien en JP. Bij dit kerstconcert spelen zij vanuit de stilte en naar de stilte toe. Luisteren naar de klanken van schalen en gongs is een van de meest relaxerende ervaringen die je kunt hebben. Om deel te kunnen nemen heb je geen speciaal diploma of ervaring nodig.

RESERVEREN Klankschalenconcert met Georgien en JP dinsdag 26 december 2e kerstdag 12:00

Klankschalen geven geluiden die de meeste mensen nog nooit gehoord hebben. In deze klankschalenmeditatie kun je een moment beleven waarin alle doelen even weg mogen vallen. Er hoeft niets nagestreefd of bereikt te worden. Je betreedt een lege, vrije ruimte waarin je volkomen doelloos jezelf mag zijn. Het kan je een gevoel van tijdloosheid geven, van ruimte ‘een verademing’.

Het verschil tussen herrie en muziek is wat de muzikant en de luisteraar doen met de klanken.

Geluid dat raakt

De geluidstrilling die zowel via de oren contact maakt en ook doortrilt door het vocht  in ons lichaam – ons lichaam bestaat voor +/- 70% uit vocht- kalmeert de hersenactiviteit, ondersteunt synchronisatie van de hersenhelften en bevordert de overgang van de actieve Beta-staat naar de Alpha-staat (wakker en ontspannen) en zelfs de Theta-staat  (diepe meditatie, slaap).

“Meditatie is even stoppen met bemoeien, even stoppen met doen, even stoppen met streven en dan kijken wat er is. Onze maatschappij is heel goed geworden in dingen doen.  Uiterst deskundig. Tegelijkertijd zijn we onkundig geworden in dingen die je niet kunt doen. Zodra je ziet dat je in meditatie niets kunt doen dan alleen maar wachten, dan gebeurt ‘het’. Je kan het niet stimuleren of haasten.

Georgien Wybenga is een ervaren leraar van het sjamanisme gespecialiseerd in klankhealing en beeldend kunstenaar. JP van der Meij is laatbloeier, liefhebber, microfilantroop en eigenaar en beheerder van het Badgastenkerkje.

Klankschalenconcert, dinsdag 26 december 2023, 12:00 -13:30
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Met Georgien en JP
Entree: vrije donatie na de meditatie
Matten, dekentjes, kussens aanwezig
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel
Deur open, biologische thee met versnapering: 11:30
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!