WIJK AAN ZEE – Op zondag 17 december om 12:00 is er in het Badgastenkerkje Voeten-event ‘Het ligt aan je voeten’. Trek je schoenen en sokken uit begin te lopen en voel het blotevoetenpad dat ligt aan je voeten. Ervaar meteen het effect van gronden.  Naast een meditatieve trage tippel op het Blotevoetenpad bestaat het event uit een Voetenbad, een Klankbad, een Ayurvedische hoofd- of voetenmassage en tenslotte een Gongbad voor je trouwe onderdanen.

‘Het ligt aan je voeten’ Voeten Event met Diana en JP zondag 17 december 12:00

Gegrond zijn  betekent dat je verbonden bent met je lichaam en met de aarde. De aarde is de moeder van alles. Wij zijn niet op de aarde geland, we komen er uit voort. Gegrond zijn in de aarde betekent op je gemak zijn.

‘Het ligt aan je voeten’ Event.
Zondag 17 december 2023, 12:00 -2:00
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee,

Met Diana en JP,
Entree: vrije donatie na de meditatie
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!

Deur open: 11:30 biologische thee met versnapering

Programma

Blotevoetenpad Stapje voor stapje op je blote voeten voortgaan over een kronkelend bospad. Bij iedere stap kijken waar en hoe je je voet neerzet. Vertragen, voelen, aarden, zijn.

Voetenbad We nemen rustig de tijd om onze voeten te wassen en te verfrissen. Voor iedere deelnemer staat er een badje klaar met water, zeep en handdoek.

Ayurvedische hoofd- of voetenmassage Je mag een Ayurvedische massage ontvangen die gericht is op meridianen, marmapunten  en chakra’s ter bevordering van balans van geest en ziel en het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. Kalmerend voor je voeten en werkt ook door je hele lichaam en geest.

Klankbad Op een comfortabele mat liggen en baden in de klank van schalen, handpan, belletjes, met je voeten in de nabijheid van een resonerende gong en trommel.

Deelnemen aan dit event is op eigen kans en risico, Reserveren betekent dat je verklaart gezonde voeten te hebben en geen besmettelijke aandoening te hebben, zoals bijv. een schimmelinfectie.

We zijn zwevers geworden, want we staan niet meer op de grond

Van nature was de mens dag en nacht in contact met de aarde. Men liep op de grond, werkte op de grond, at voeding die gegroeid was in de grond (i.p.v. op watten of afkomstig uit een laboratorium) en men sliep op de grond. Het dragen van schoenen met dikke isolerende zolen en het slapen in een verhoogd geïsoleerd bed heeft ‘voordelen’ en het zorgt er ook voor dat we zwevers zijn geworden want we staan niet meer met beide benen op de grond, er is geen contact  meer met de aarde. Dit is zonde en niet nodig want door te aarden omzeil je de negatieve gevolgen van het ‘ontaarde’ moderne leven.

Zwakke gronding herkennen

Een zwakke gronding kun je op een aantal manieren herkennen. Het kan zijn dat je rondjes draait in je gedachten en ze niet goed los kunt laten. Misschien ervaar je onrust of rusteloosheid in je lichaam of manier van doen. Vaak gaat de aandacht meer naar je omgeving en naar je telefoon en ben je je minder bewust van jezelf. Een zwakke gronding zorgt ervoor dat het lastiger is om emoties  te doorleven en voorbij te laten gaan. Dat geldt zowel voor je eigen emoties als voor eventueel emoties die je hebt opgepikt van anderen. Op fysiek niveau kunnen koude handen of voeten een teken zijn van een zwakke gronding.

Zodra je buiten op je blote voeten loopt ben je aan het aarden

Het zorgt ervoor dat je in contact kunt blijven met jezelf, ook als er van alles om je heen gebeurt. Daarnaast ben je door een goede gronding meer aanwezig in het hier en nu. Je verliest minder energie. Je bent geaard wanneer je regelmatig op blote voeten loopt. Sommige mensen zijn van nature goed gegrond, anderen moeten er meer voor doen.

Adem tot de bodem van wie je bent

Als je  iedere ochtend een wandeling maakt op blote voeten – geen schoenen, gewoon op de kale bodem, zodat er contact is tussen je voeten en de aarde zul je na twaalf dagen een enorme kracht en energie in je benen gaan voelen. Je gaat dan ook dieper ademhalen. De ademhaling is bij de meeste mensen oppervlakkig en met een oppervlakkige ademhaling ga je je ontaard voelen. Adem tot de bodem van wie je bent. Als je ademhaling oppervlakkig is ervaar je een leemte.

Hoe kan het leven überhaupt betekenis voor je hebben als je niet geaard bent in je eigen energie?  De aarde is de moeder van alles. Gegrond zijn in de aarde betekent op je gemak zijn.