Wijk aan Zee

Het Jutterspad / festival is een van de hoogtepunten van het jaar in Wijk aan Zee. Dorpsbewoners bieden in hun huis of tuin een podium aan muzikanten. De optredens op 27 locaties zijn van 13:00 – 16:00. Aan het eind van de middag komt iedereen samen in Café de Zon voor een slok toverdrank met jam-sessie. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van Stichting actief Wijk aan Zee; SaWaZ. Het Badgastenkerkje doet ook mee.

Programma Badgastenkerkje
Jutterspad 2023

13:00 – Dorps Tam Tam

Een event waarbij jij de band bent! Hou je van trommelen? Of wil je het eens proberen? Kies een trommel en kijk wat er gebeurt. Leef je lekker uit met de drum.  Attentie: alleen voor mensen die denken dat zij het niet kunnen én voor mensen die denken dat zij het wel kunnen. Drums en percussie instrumenten zijn aanwezig. Eigen drum meenemen mag ook. Trommel je vrienden op!

14:00 – Gongconcert

Gongs maken geluiden die de meeste mensen nog nooit hebben gehoord. Wat doe jij met de gongklanken? Ook voor mensen die denken dat zij te nuchter zijn.
Met: JP van der Meij
Deelnemers kunnen binnenlopen: 13:45-14:00

15:00 – Gongconcert

Gongs maken geluiden die de meeste mensen nog nooit hebben gehoord. Wat doe jij met de gongklanken? Ook voor mensen die denken dat zij te nuchter zijn.
Met Ellen Leussink
Deelnemers kunnen binnenlopen: 14:45-15:00

16:00 – ‘Klassiek & Klankschalen’ met Ralph Rousseau en JP van der Meij

Wat in hemelsnaam doen Ralph Rousseau en Jan Paul van der Meij op ’t Jutterspad, festival van de échte muziek? Eerder werkten beiden mee aan de Wijk aan Zeese docu Kind van de Natuur over vervalsing en echtheid in kunst en natuur en vandaag gaan zij een muzikale samenwerking aan waarin Viola da Gamba-spel wordt afgewisseld met klankschalen.
Deelnemers aan dit meditatieconcert kunnen binnenlopen: 15:45-16:00

Het complete programma met alle 27 locaties vind je op de website van het Jutterspad