WIJK AAN ZEE – Grappige bijkomstigheid van het ‘s winters in zee zwemmen is dat mensen je gaan vragen: is dat niet vrrreeselijk koud? Brrrr, dat wil ik niet eens gaan probéren! Maar de getergde gezichten die deze mensen daarbij trekken en de kouwelijke gebaren die ze dan maken die lijken in niets op wat ik om me heen zie op het moment waarop we met ons zwemgroepje ‘door’ gaan (tot je kin in het water).

Dit is een prachtig moment om elkaar te zien. Hoe gaat een ieder deze keer de confrontatie aan met die kou?
Sereen. Met vertrouwen. Individueel. En samen. En dit is een moment waarop ik je mis Elli. De expressie van jouw gelaat. Want, hoe gaan we om met echt moeilijke dingen in ons leven? Wat doen we er mee? Hoe staan we d’r in ? In water van een paar graden komt een ieder wel ‘to the point’.

Jij hebt de afgelopen jaren heel wat ‘akkefietjes’ doorlopen en zoals Ruud Fieten in de video hieronder zingt ben je door de druk daarvan steeds meer een diamant geworden.

Ik mis je want jij baadt nu voor een maandje in tropische wateren en dat is je van harte gegund. Wanneer je straks terug bent en we verwelkomen jou weer bij onze Koude Plons dan warmen we daarna onze handen aan een hete kop koffie bij een gezellig tentje in Wijk aan Zee.  Eerste rondje is van mij.

Wintercome ~ Ruud Fieten: “voor het eerst in mijn leven leerde ik om van de winter te houden”

Ruud Fieten draagt zijn lied Wintercome op aan Wim Hof, ‘The Iceman’ In de videoclip gaat hij hartje winter zwemmen in een meer. Ruud zegt hierover: Ongeveer een jaar terug las ik over Wim Hof’s ademtechnieken en koude training en daardoor leerde ik voor het eerst in mijn leven om van de winter te houden. Het water in de video is ongeveer  8°C en dankzij de oefeningen kan ik nu genieten van zwemmen in koud water, dat vind ik heel cool!” In 2018 gaf Ruud een prachtig akoestisch concert in het Badgastenkerkje waar hij ook zijn nummer Wintercome speelde.

Zee te koud? Neem een gongbad

Vind je de zee nog ietsje te koud? Komende zondag is er weer een gongbad in het (warme) Badgastenkerkje. Baden in de klanken van allerlei gongs. Hoe sta jij erin?
Wat doen de klanken met jou? Wat doe jij met de klanken? Het verschil tussen herrie en muziek is wat de muzikant en de luisteraar doen met de klanken.

Hartelijke groet, Jan Paul