Op zondag 6 mei speelt zanger/gitarist/liedjesschrijver Ruud Fieten in zaal 40-45 in het Badgastenkerkje in Wijk aan Zee. Ruud speelde zich landelijk in de kijker door zijn optreden in het tv programma De beste singer-songwriter van Nederland. (zie video hieronder) Hij is iemand die over dingen nadenkt en voelt.  Misschien wordt zijn muziek daarom wel filosofische folk genoemd.
Ruud Fieten is Winnaar van de  Drentse Popprijs (Speakers met Kopp’n 2015), stond twee keer op Eurosonic /Noorderslag festival   (2016 solo en 2018 met band) De liedjes zijn soms klein en tekst-georiënteerd, soms juist luid en energiek, maar worden altijd  vol overtuiging gebracht met een loepzuivere stem en inventief gitaarspel.

Plaats reserveren Ruud Fieten 6 mei

Foto: Linda Wispels

Programma 6 mei

11:15 (optioneel) korte wandeling in de duinen achter het kerkje
11:45 Inloop zaal open
12:00 Ruud Fieten

Toegang: vrijwillige bijdrage

Ruud draagt zijn lied Wintercome op aan Wim Hof, ‘The Iceman’ In de videoclip hieronder gaat hij hartje winter zwemmen in een meer. Ruud zegt hierover: Ongeveer een jaar terug las ik over Wim Hof’s ademtechnieken en koude training en daardoor leerde ik voor het eerst in mijn leven om van de winter te houden. Het water in de video is ongeveer  8°C en dankzij de oefeningen kan ik nu genieten van zwemmen in koud water, dat vind ik heel cool!”