Wegens omstandigheden kan Het Ampzing Genootschap a.s. zondag geen ‘Soepconcert’ geven in het Badgastenkerkje. Het optreden wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum. De mensen die gereserveerd hadden zijn hierover bericht.

WIJK AAN ZEE – Wat is in godsnaam een soep-concert?
Nou, gewoon, a.s. zondag bij het concert van het Haarlemse Ampzing Genootschap in het Badgastenkerkje serveren we (di)verse zelfgemaakte soepen. Geen extra kosten, zoals altijd vrijwillige donatie. Laat je even weten of je komt? Gezellig!

Ontroerende, historische en hilarische liedjes!

Zondag 27 november 17:00
Julianaweg 75, Wijk aan Zee

Welkom zonder reserveren
Entree: vrije donatie na afloop
Inloop vanaf 16:30

Het Ampzing Genootschap…

…schrijft, illustreert, exposeert en zingt graag in onze moerstaal. Met een buitengewoon goede reden:  het is dus, puur toevallig, onze moerstaal. We hebben geen enkel bezwaar tegen andere talen; sterker nog, wij juichen het toe dat men in Liechtenstein Liechtensteiner Düütsc spreekt. Dat klinkt afschuwelijk, maar het is hun taal! Daar hebben wij geen last van. 

Kutjandorie

Engels: dat klinkt dan weer wel goed. Vooral in Engeland. Maar wij ergeren ons aan het buitensporig gebruik van met name het overbodige Engelse leenwoord. Niks mis met computer, baby, folder of printer. Beter goed geleend dan slecht vertaald.  Maar een badmeester Aqua and Leisure Host noemen? Opzouten. Wegwezen. Mond spoelen. Bah, gatsie, potjandriekwartjes, kutjandorie zelfs.  

Amper 1 moer

Het Genootschap bestaat dus niet uit taalpuristen, maar uit liefhebbers van de Nederlandse taal. Daar spelen we mee en kwelen we in.
En delen die passie in boekpublicaties (veelal bekroond), geluidsdragers, illustraties (o.a. in kranten en schoolboeken), genootschapsavonden, exposities, optredens in Nederland en Vlaanderen, filmpjes en maak deze rij zelf af. En wat die mannen te paard ermee te maken hebben? Eigenlijk amper 1 moer. 

(tekst: Hans Vos)