Wil je in een druk leven bij jezelf blijven (en daarmee ook bij de anderen) dan kun je dat ondersteunen door een klankschalenconcert bij te wonen. In stilte luisteren naar klankschalen is een mogelijkheid om diep te ontspannen en toe te komen aan rust, herstel en soms ook inzichten. Om deel te kunnen nemen hoef je geen speciaal talent  te hebben.

Zorg je veel voor anderen? En hoe zit het met jou? Je compassie is pas compleet wanneer die inclusief jezelf is. Richt dagelijks je aandacht eens op wat je ontvangt. Het kan iets kleins zijn: een vriendelijke glimlach, een inspirerend stukje dat je leest. Probeer je antennes bewust te zetten op ‘ontvangst’ en te voelen wanneer de golf van het leven je nadert. Kun je op zo’n moment met open hart een kadootje aanvaarden?

De wereld, het universum spreekt geen Engels, het spreekt in frequenties. De gong is een heel speciaal instrument, rijk aan boventonen. Gongs geven geluiden die onvergelijkbaar zijn met iets anders en die de meeste mensen nooit eerder gehoord hebben. Het kan je het gevoel geven dat je in een tijdloze staat bent. De klank van de gong kan koesterend zijn, reinigend en helend. 

Het klankbad

Kies een gemakkelijke houding, zittend of liggend en sluit je ogen. Ga met je aandacht naar je lichaam en zoek contact met je voeten, je benen, je bekken, je buik, je rug, je armen, je hoofd. Wees je bewust van de ruimte waar je je bevindt en van de klanken die je hoort.

Luister nu niet alleen met je oren maar met je hele lichaam. Voel je huid en voel je poriën. je bent omhuld met muziek en via je poriën adem je deze in. Je kunt dit doen met oortjes in als je thuis bent, of onderweg, in de trein, in de pauze op je werk, of bij een van de vele klankschaalmeditaties die er gegeven worden.

Met alle zintuigen mag er van het klankbad genoten worden. Als een spons zuigen we de klanken op. Met haar trillingen ontladen we en laden we onszelf op.

Agenda Badgastenkerkje: