Les geven in creativiteit, iemand proberen creativiteit bij te brengen, het is als het stelen van iemands horloge en deze daarna weer aan diezelfde persoon proberen te verkopen. Als je echt een methode zou hebben waarmee je creativiteit kon onderwijzen en je iedereen gewoon kon uitleggen hoe het werkt dan zou het totaal niet meer interessant zijn. Wat altijd essentieel blijft bij de creatie van iets nieuws dat is het mysterie.

Mysterieus Wijk aan Zee foto Ronald van Tunen

Intelligentie kijkt naar wat bekend is om problemen op te lossen. Creativiteit kijkt naar wat nog niet bekend is om nieuwe mogelijkheden te ontdekken

Het creatieve proces is een proces van overgave niet van controle. De kern van creativiteit is mysterie. Dat en een gevoel van verrassing.

Als je een ouder bent toon je kind dan deuren naar onbekende richtingen zodat het op onderzoek kan gaan. Maak kinderen niet angstig voor het onbekende geef ze support.

Creativiteit is het mysterie van vrijheid.

Creativiteit heeft de geur van individuele vrijheid.

Een overstap maken van imiterend gedrag dat bepaald wordt door regels en contracten naar creatieve vernieuwing en flexibiliteit.

Wat je ook doet, doen met zoveel liefde en toewijding dat de kleinste dingetjes een kunstwerk worden, je wordt daar heel blij van.

Bob Dylan over het mysterie van creativiteit: “Maybe I didn’t write you, but I found you”.

Aanverwante artikelen op deze website: