WIJK AAN ZEE – Familievoorstelling! Op zondag 1 augustus komt Menno Twisk van het Strandvondstenmuseum in Castricum naar het Badgastenkerkje. Hij neemt een spannende koffer mee met op het strand aangespoeld spul, en met zijn vertelkunst brengt hij historische verhalen van Kennemerland tot leven en zingt tussendoor gezellige liedjes muzikaal begeleid door zijn akoestische gitaar. Tevens eerste vertoning van de videoclip van het Schelpenvisserlied dat Menno Twisk en JP van der Meij maakten in het Badgastenkerkje.

Reserveren Menno Twisk Badgastenkerkje 1 augustus 2021

Badgastenkerkje Julianaweg 75 Wijk aan Zee 12:00-13:30
Gezellige middag voor jong & oud
Vrije bijdrage
Inloop vanaf 11:30

Schelpenvisserslied

Schelpenvisserij

Eén van de onderwerpen waarover Menno kan en zal gaan vertellen is de schelpenvisserij zoals die vroeger in Wijk aan Zee en Castricum plaatvond. Menno heeft met een groepje kundige liefhebbers uit de regio zelfs een replica gebouwd van een schelpenkar zoals die hier vroeger beladen met schelpen van de kust richting de kalkovens reden. Na deze middag zal ook iedereen precies weten wat het verschil is tussen strandjutten en strandvonderij.

Lied ‘Bakkum aan Zee’ Menno Twisk

Liedje van Trio Bier uitgevoerd door Menno Twisk en JP van der Meij

Bouw replica schelpenkar