Lida Schelwald-van der Kley

Op zondag 29 augustus geeft drs. Lida Schelwald-van der Kley een lezing in het Badgastenkerkje over haar boek Balans in je brein. De lezing is voor iedereen die wil genezen van een psychose of angststoornis, voor begeleiders, artsen, therapeuten en voor wie  met gezonde voeding z’n hersenen in balans wil houden. De wetenschap van de methodiek zal op een heldere voor ieder begrijpelijke manier worden besproken. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Lezing ‘Balans in je brein’, zondag 29 augustus, 12.00, Badgastenkerkje Wijk aan Zee, vrije bijdrage, inloop vanaf 11:30.

Reserveren lezing Balans in je brein 29 augustus

Over de spreker

Drs. A.J.M. (Lida) van der Kley, Bioloog en auteur van het boek “Balans in je brein” Website: www.diaita.nl  Na de lezing kan het boek met een voorwoord van prof. dr. Iris Sommer, hoogleraar psychiatrie aan het UMC Groningen,  gekocht worden voor 12,95 euro. Boek bestellen Balans in je brein  

"Opgeleid als bioloog heb ik me in de loop van de jaren verder verdiept in de relatie tussen gezondheid, voeding en milieufactoren. Graag deel ik mijn kennis en expertise met diegenen die informatie zoeken om hun gezondheid op een natuurlijke manier te verbeteren."

Diaita betekent in het Grieks; ‘a way of life’, oftewel manier van leven. In de tijd van Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, werd hiermee gezond eten en voldoende beweging bedoeld, als basis voor een goede gezondheid. Het woord ‘dieet’ stamt hier ook van af, maar het omvat dus meer. Het gaat om een gezonde leefstijl. Diaita geeft in eigen beheer publicaties uit over natuurlijke manieren om gezond te leven.

Onderwerpen

  • Kenmerken, oorzaken en genezing van psychose
  • Effecten van drugs, alcohol en stress op het brein en de neurotransmitters
  • Gezonde voeding voor de hersenen en speciale voeding bij een psychose of angststoornis waarbij sprake is van ontregeling van de GABA-glutamaathuishouding ten gevolge van een niet-goed functionerende NMDA receptor
  • ABC voor hersenherstel

Gedachtenvoer / Food for Thought

Het aanvullen van een specifiek voedingstekort via suppletie of voeding kan er voor zorgen dat psychotische en geassocieerde klachten zoals depressie, binnen een paar dagen afnemen. Voeding speelt een sleutelrol in het herstel van Lida’s toen 21-jarige zoon die in de zomer van 2015 in een psychose belandde. Tegelijk is er meer nodig en kún je ook meer doen zoals tijdens de lezing zal blijken uit het ‘ABC voor hersenherstel’ dat ook als handige bijlage van het boek is toegevoegd.