WIJK AAN ZEE – Inwoners van het zeedorp die normaal pop, rock of jazz zingen of in een zangkoor of alleen maar tijdens het douchen, brengen liedjes weer tot leven uit de tv-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? die in 2004 ook als musical in de theaters is uitgevoerd. In de studio van het Badgastenkerkje zingen wij de zangpartijen van de liedjes en spelen de diverse instrumenten. Vandaag presenteren wij het lied: Ik gaf mijn lief klein Madelijn.

André, Marleen, Marc, Jos: Dockside

Folkgroep Dockside

Dockside

Dockside is de groep uit Kennemerland die Ierse, Franse, Schotse en Nederlandse folkmuziek speelt. Uit het grote Hamelen-repertoire (120 liedjes) koos Dockside ‘Ik gaf mijn lief klein Madelijn’.  Een lied met een middeleeuwse/ /minstreel/troubadour-achtige sfeer.

Prins Tor en prinses Madelijn
Wil van Selst en Margreet Heemskerk

Ik gaf mijn lief klein Madelijn van Harrie Geelen en Joop Stokkermans zat in aflevering 3 van ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer’ getiteld Het telraam van truuk,  die werd uitgezonden op 18 maart 1972 van 17:00 – 17:30. Het werd toen gezongen door Wil van Selst in zijn rol van prins Tor van Sombrië.

Meer muziek vanuit het Badgastenkerkje