WIJK AAN ZEE – Inwoners van het zeedorp die normaal pop, rock of jazz zongen of in een zangkoor of alleen maar tijdens het douchen, brengen liedjes weer tot leven uit de tv-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? die in 2004 ook als musical in de theaters is uitgevoerd. In de studio van het Badgastenkerkje zingen wij 1 voor 1 de zangpartijen van de liedjes en spelen de diverse instrumenten. Vandaag presenteren wij het lied: Ik gaf mijn lief klein Madelijn.

André, Marleen, Marc, Jos: Dockside

Folkgroep Dockside

Dockside

Dockside is de groep uit Kennemerland die Ierse, Franse, Schotse en Nederlandse folkmuziek speelt. Uit het grote Hamelen-repertoire (120 liedjes) koos Dockside ‘Ik gaf mijn lief klein Madelijn’.  Een lied met een middeleeuwse/ /minstreel/troubadour-achtige sfeer.

Prins Tor en prinses Madelijn
Wil van Selst en Margreet Heemskerk

Ik gaf mijn lief klein Madelijn van Harrie Geelen en Joop Stokkermans zat in aflevering 3 van ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer’ getiteld Het telraam van truuk,  die werd uitgezonden op 18 maart 1972 van 17:00 – 17:30. Het werd toen gezongen door Wil van Selst in zijn rol van prins Tor van Sombrië.

Meer muziek vanuit het Badgastenkerkje