In een nieuwe Roetz Podcast spreekt Ab Winkel met Frank Kraaijeveld over zijn dit jaar te verschijnen boek ‘Be Frank’ en over 60 (zes-tig!) jaar Bintangs. Luister Roetz Podcast
Fifty ways to leave your lover is een classic hit van Paul Simon: 50 manieren om bij je geliefde weg te komen. Bijna net zoveel keer is het gebeurd dat een muzikant die speelde bij de Bintangs een manier vond om deze inmiddels oudste band van Nederland te verlaten. ‘You just slip out the back, Jack, hop on the bus, Gus, you don’t need to discuss much, just drop off the key and get yourself free.’ Heel toevallig heten twee prominente en toegewijde Bintangs Gus Pleines en  Jack van Schie (en hier houdt de vergelijking waarschijnlijk op).


Hoewel Frank in roerige tijden ooit een keertje uit zijn eigen band is gezet kwam hij ook weer aan het roer en heeft de Kraai (76) de Bintangs nooit verlaten. Hij is de enthousiaste, rockende, stuwende constante factor van de band.

Beste Frank, Burt, Dagomar, Marco en crew hartelijk gefeliciteerd met het jubileum. In 2021 een boek, een nieuwe cd en héél graag ook een jubileumconcert!
Hartelijke groet, JP

Frank Kraaijeveld is een graag geziene gast in het Badgastenkerkje. Hij heeft er opgenomen, opgetreden (zie video ‘Zwerfhond’ hieronder) hij heeft als Rietveld academie gediplomeerd kunstschilder ook geëxposeerd in het kerkje bij de groepsexpo ‘Kunstkop Stereo’.  Frank  en JP  leerden elkaar kennen vanaf 1980 toen JP een jaartje als pianist/gitarist mocht meedraaien in de Bintangs. De twee hebben (jaren ’90’) ook  als duo opgetreden en maken door de jaren heen met enige on-regelmaat samen opnames. Vandaar, zo dus en zodoende:

‘Mony the Phoney’ Frank Kraaijeveld en JP van der Meij 2020

Frank Kraaijeveld: vocals en bass, Ab Winkel en Saskia Dommisse vocals, JP: overige instrumenten en video

‘Zwerfhond’ Frank Kraaijeveld en WaZ3 live in het Badgastenkerkje 2019

Frank Kraaijeveld als verteller, Saskia Dommisse zang, Ab Winkel gitaar en zang, JP van der Meij gitaar en melodica.

‘Zwerfhond’ Frank Kraaijeveld en WaZ3 live in de Grote Kerk Beverwijk 2018