WIJK AAN ZEE 15 filmpjes in plaats van 15 tracks op een cd. Op deze manier is er dit jaar toch de Wijk aan Zee Dee. Een cd die vanaf het jaar 2000 ieder jaar in december live werd opgenomen in de huiskamer van Bert Kisjes en tegen kostprijs verkocht werd bij de buurtwinkels. De Impulsivo’s namen in het Badgastenkerkje het lied We zijn alleen op dat speciaal voor hen en voor deze ze dé werd geschreven door Lut Luttik die zelf op de track gitaar, bas, percussie speelt en een partijtje meezingt.

‘We zijn alleen’, Lut, Saskia, Henk, Peter, Ab, Mariëtte, Annemarieke, Merei en Jan Paul, productie: Badgastenkerkje.

De kracht van muziek – door Bert Kisjes: “Muziek is een communicatiemiddel dat erg onderschat wordt en dat vaak wordt weggeduwd onder het noemertje ‘vermaak’. Voor mij is het veel meer dan vermaak. Het is de mooiste manier van communicatie. Muziekonderwijs zou voorop horen te staan mocht je een betere samenleving willen.”

Sauw Buwalda en Helene Kalisvaart bewerkten de aria La Mamma Morta uit de verismo opera Andrea Chenier van componist Giordani. (Bekend uit de film Philadelphia). Helene studeert deze aria voor een auditie. Sauw probeert een gedicht te schrijven dat er door heen gaat over de crisis, de kracht van de moeder, de Aarde en haar stem.

Zeldzame oude opname van IJmonds kerstlied gezongen door Jacques Kloes. Het nummer We wish you werd geschreven door de rockgroep Carlsberg.

De complete Wijk aan Zee Dee is te zien op het youtube kanaal van Stichting Actief Wijk aan Zee