Het Ampzing Genootschap brengt een eerbetoon aan de IJmuidense  zanger-dichter Cornelis Vreeswijk. Geschreven door Bies van Ede en Eric J. Coolen. Geproduceerd in het Badgastenkerkje Wijk aan Zee door J.P. van der Meij.

Cornelis Vreeswijk (1937–1987) werd geboren in IJmuiden en verhuisde op jonge leeftijd naar Zweden. Hij maakte in zijn tamelijk korte leven meer dan 30 platen. Folk, blues, rock, samba: de Zweedse muziek van Vreeswijk kent vele kanten. Zijn stemgeluid, zijn teksten en zijn turbulente levenswandel maakten hem tot een fenomeen.

In Nederland is de naam Vreeswijk verbonden aan een hele rij liedjes die hits werden in de jaren 70. ‘Misschien wordt het morgen beter’ Zijn eerste LP in ons land, uit 1972, werd platina. Er is een Cornelis Vreeswijk Gezelschap, een Cornelis Vreeswijk Stichting, een jaarlijks muziekfestival rond zijn muziek en een Vreeswijk cultuurprijs. In IJmuiden werd een standbeeld voor hem opgericht en in Stockholm is zelfs een park naar hem vernoemd.

Meer Cornelis Vreeswijk